Sute de urangutani din Indonezia au murit in incendiile de padure pornite de companiile care produc ulei de palmier

0
442
Urangutan de Sumatra
Urangutan de Sumatra

Sute de urangutani din Indonezia au murit in incendiile de padure pornite de companiile care produc ulei de palmier.

Ecologistii spun ca urangutanul de Sumatra, o specie deja rara, ar putea disparea de pe fata Pamantului in doar cateva saptamani.

„Nu mai este vorba de cativa ani, ci doar cateva luni sau chiar saptamani, pana cand acest animal simbolic va disparea”, a declarat Ian Singleton, de la Sumatran Orangutan Conservation Programme.

Maimutele, care traiesc in padurea Tripa, de pe coasta provinciei Aceh din nordul Indoneziei, au incercat sa fuga de flacarile care le-au distrus habitatul. Companiile care produc ulei de palmier sunt invinovatite pentru pornirea incendiului.

Companiile au fost deja acuzate ca ofera recompensa pentru capetele urangutanilor din Borneo, dupa ce s-au plans ca animalele le distrug palmierii tineri. Conservationistii spun, insa, ca maimutele au ajuns pe plantatiile de palmieri intrucat habitatele lor au fost distruse.

Focul a inceput in mijlocul padurii, animalele incercand sa fuga. Se pare, insa, ca sute de exemplare au murit, intrucat indonezienii care lucreaza pentru companiile producatoare de ulei de palmier le-au impins inapoi in flacari.

Dr. Singleton spune ca urangutanii ramasi vor muri fie in incendiu, fie de foame si de malnutritie, din cauza disparitiei surselor lor de mancare.

„Ne uitam la o tragedie globala”, a spus cercetatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.