Uleiul de palmier- pedeapsa pentru fauna si clima

0
1514
Producatorii taie masiv padurile pentru a mari terenurile destinate productiei de ulei de palmier

Monoculturile de ulei de palmieri tind sa se extinda pe suprafata globului in locul padurilor tropicale. Amenintarea s-a dezvoltat deoarece uleiul de palmier este un ingredient esential in alimentatia ieftina din natiunile industrializate. El se gaseste in margarina, biscuiti, paine si bomboane, fiind intitulat ca „ulei vegetal” pe etichete.
ulei de palmier
Aproape 50 de kilometri patrati de habitat natural sunt inlocuite in fiecare zi de culturile de ulei de palmier in Malaesia si Indonesia, dar mai ales in Amazon. Daca padurile tropicale dispar, atunci va disparea si majoritatea faunei, inclusiv: urangutani, tigri, ursi si porci mistreti si alte specii in pericol de diparitie. Odata cu fauna si cu padurile, sunt in pericol si bastinasii indigeni.

Zonele defrisate foarte extinse au depasit capacitatea Pamantului de sustinere. Cu alte cuvinte, nu mai exista destule paduri pentru a mentine biosfera si ciclurile hidraulice si climatice. Ramasitele de paduri de care ne mai bucuram, trebuie protejante in totalitate pentru a se extinde regenerarea naturala si cea umana.

Deja exista programe de protejare a padurilor existente, dar acestea vor avea succes doar daca sunt strict protejate de activitatile industriale. Astfel, daca doriti sa sprijiniti padurile Pamantului, puteti achizitiona cat mai putine produse ce contine ulei de palmier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.