stonehemp green homes

Premieră în România: O casă din cânepă, în construcție la Sibiel

Clădirile izolate cu cânepă devin din ce în ce mai populare în România. Din vara acestui an, însă, vom avea pentru prima dată pe piața românească o clădire construită chiar din cânepă. Va fi ridicată conform criteriilor caselor verzi și va obține certificarea Green Homes din partea Romania Green Building Council. Aflați cine sunt cei…

Citește mai departe

Acoperisul vegetal, o solutie la inaltime impotriva caniculei

Gradinile ornamentale situate la inaltime, pe acoperisuri tip terasa a cladirilor isi au originea in antichitate, perioada romana din secolul al 7-lea i.Hr. Faimoasele Gradini suspendate ale Babilonului reprezinta primele acoperisuri verzi consemnate in istorie. Locuintele primitive utilizau plante locale, usor adaptabile, asezate peste un invelis format din coaja de mesteacan sau scanduri de pin…

Citește mai departe

Casa din paie care bate vilele: un tanar din Botosani, ajutat de arhitecti francezi, si-a ridicat o locuinta bio inedita

In satul Ghilea, comuna botosaneana Sendriceni, la circa sapte kilometri de orasul Dorohoi, este probabil ultimul loc unde s-ar astepta cineva sa gaseasca un exemplu de arhitectura ecologica realizat cu materiale alternative, pus in practica de un arhitect francez pentru un localnic. Cu toate acestea pe o costisa, chiar la intrarea in sat se afla…

Citește mai departe
Cele mai bune hoteluri eco din lume

Cele mai bune hoteluri eco din lume

In ziua de astazi eco-hotelurile devin tot mai populare si apar peste tot. Unele dintre acestea ofera servicii chiar in raza oraselor mari, oferind vizitatorilor suta la suta apa curata, alimente sanatoase si materiale naturale de finisaj a incaperilor. Principala deosebire dintre eco-hoteluri si hotelurile obisnuite consta in faptul ca ele sunt situate, in majoritatea…

Citește mai departe
Voluntarii Geoparcului Dinozaurilor, câștigătorii Premiului Publicului la Gala Națională a Voluntarilor

Voluntarii Geoparcului Dinozaurilor, castigatorii Premiului Publicului la Gala Nationala a Voluntarilor

Proiectul „Voluntari pentru Geoparc – Casa Vulcanilor”, propus de Asociatia „Drag de Hateg”, a castigat Premiul Publicului la editia din acest an a Galei Nationale a Voluntarilor, cele 4.040 de voturi primite online desemnandu-l cel mai votat proiect de voluntariat al anului 2014 din Romania. In cadrul proiectului „Casa Vulcanilor” cei peste 190 de tineri…

Citește mai departe

    Proiectul „Voluntari pentru Geoparc” a intrat in finala Galei Nationale a Voluntarilor

    Voluntarii din cadrul Geoparcului Dinozaurilor Tara Hategului au nevoie de cat mai multe voturi din partea hunedorenilor pentru a castiga Gala Nationala a Voluntarilor. Cei care vor sa ii sprijine pot vota proiectul pe site – ul www.galavoluntarilor.ro, la sectiunea finalisti. Gala Nationala a Voluntarilor este un eveniment annual care ofera un loc de cinste…

    Citește mai departe

    “Constructii Naturale” – Invata sa iti construiesti propria locuinta ecologica!

    In perioada 09-13 Iunie, Asociatia Apusenii Verzi desfasoara o serie de workshop-uri cu tema: “Constructii naturale”, pentru persoanele interesate sa isi construiasca propria locuinta ecologica. In cele cinci zile se va preda, teoretic si practic, tehnica constructiilor naturale, in satul ecologic Apusenii Verzi din Nadastia, judetul Alba. Specific, se va invata tehnica de construire cu…

    Citește mai departe

    Jandarmii ajuta la construirea “Satului de Lut” din Pomi, judetul Satu Mare

    Jandarmii sunt primii din comunitatea judetului Satu Mare care dau o mana de ajutor in realizarea proiectului „Satul de Lut” din comuna Pomi. Astfel, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, capitanul Camelia Lucut, sublocotenentii Maria Andra si Herman Ioan, plutonierii majori Adrian Cheovari si Constantin Pop, plutonierii Ciprian Tiriac si…

    Citește mai departe
    Romania Junior Ranger - 2013

    Romania Junior Ranger – 2013

    Asociatia Ecosophia in parteneriat cu Asociatia Administratiilor de Arii Naturale Protejate si cu Administratia Parcului National Piatra Craiului au demarat in data de 1mai 2013, proiectul “Romania Junior Ranger 2013” care se afla in cel de-al doilea an de desfasurare.  Proiectul este finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania , avand ca obiectiv principal …

    Citește mai departe

    Proiectul fundatiei FEAPT, Eco Civica, o pledoarie pentru natura si lectura

    F.E.A.P.T. (Fundatia de Ecologie, Apicultura si Turism Pastoral Vasile Nistor) reediteaza in aceasta vara (in perioada 15 iunie-15 septembrie a.c.) un proiect de impact in urma cu trei ani, ECO CIVICA. Nota dominanta a actiunii este data de aceasta data de Pledoarie pentru natura si lectura. Alaturi de activitatile inscrise in programul editiei anterioare (intalniri…

    Citește mai departe

    Case din lut si paie

    Nimic nu este mai simplu decat sa construiesti din lut, este o materie prima pretioasa. Se poate prelucra usor si este foarte rezistent la apa si la soare. In zilele noastre oamenii folosesc materiale de constructii moderne a caror producere necesita mult efort si energie. Lutul parca este uitat, desi in contrariu cu materii moderne…

    Citește mai departe

    Workshop de formare in Constructii din Baloti de Paie cu specialistul Tom Rijven – Franta/Olanda

    Va invitam sa participati la workshop-ul de formare in constructii din nbaloti de paie cu specialistul Tom Rijven – Franta / Olanda. Pentru detalii suplimentare va invitam sa consultati materialul alaturat. Workshop de formare in Constructii din Baloti de Paie cu specialistul Tom Rijven – Franta/Olanda (www.habitatvegetal.com) Curs teoretic si practic in jud. Buzau, la 90km…

    Citește mai departe

    „Poarta deschisa” la ermitaj Malin – sambata, 17 septembrie

    Ermitaj Malin, in colaborare cu Georgeta Sandu (http://permacultura.alvalia.ro/ ) si Universitatea populara de permacultura, din Franta, organizeaza a doua editie a C.C.P. (Curs Certificat de Permacultura de 72 de ore) recunoscut international din 9 pina in 23 septembrie, la Ermitaj Malin (BN) (http://ermitajpermaculture.blogspot.com/) Cursul va fi condus de Pascal Depienne (Fr) impreuna cu Sam Trousdale…

    Citește mai departe

    Adio, zaibar de Bailesti!

    Productia de struguri din sudul tarii este compromisa in proportie de 90 la suta din cauza ploilor. Oltenii din Bailesti se gandesc chiar sa nu mai organizeze Festivalul Zaibarului in orasul lui nea Marin. Bailestiul este renumit pentru zaibarul pe care localnicii il fac an de an si care este vandut in toata tara. Fiecare…

    Citește mai departe

    Nasturelul combate dependenta de nicotina

    Lastarii tineri si frunzele nasturelului se recolteaza primavara si se consuma proaspete, sub forma de salata. Planta contine cantitati importante de minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, calciu, iod, cupru, zinc, sulf) si de vitamine (C, in cantitate mare, A, B2 si E) si este recomandata in astenia de primavara, in convalescenta si in tratamentul bolilor…

    Citește mai departe

    Casa din PET-uri umplute cu lut

    Sticlele din plastic pot inlocui cu succes caramizile din argila, pentru coacerea carora se ard cantitati mari de lemne. Cine are rabdare sa „culeaga” mii de PET-uri de la depozitele de deseurile poate folosi ca material alternativ pentru construirea unei locuinte atipice. Casele din deseuri din plastic au devenit un nou trend in materie de…

    Citește mai departe

    Natura, transformata in opera de arta

    „Cand eram mic, am facut o banca dintr-un mesteacan. Intamplator, din el a crescut o padurice de mesteceni”, isi incepe povestea sculptorul Maxim Dumitras, fondatorul Muzeului de Arta Comparata din orasul-statiune Sangeorz-Bai, judetul Bistrita-Nasaud – singurul muzeu de acest fel din Europa de Est. In acelasi loc in care mesteacanul viu s-a facut banca pentru…

    Citește mai departe

    Ucraina face tot ce vrea cu Romania: adancirea Canalului Bistroe s-a reluat

    Ministerul Economiei de la Kiev a aprobat rezultatele licitatiei organizate de intreprinderea de stat „Delta-Lotman” pentru construirea barajului de protectie a arterei navigabile de mare adancime Dunare-Marea Neagra (mai precis, Canalul Bistroe-Chilia). Unele firme participante, care au pierdut, au contestat licitatia. „Ministerul a analizat obiectiile formulate de companiile care au contestat rezultatele licitatiei pentru alegerea…

    Citește mai departe