Proiectul fundatiei FEAPT, Eco Civica, o pledoarie pentru natura si lectura

Proiectul fundatiei FEAPT, Eco Civica, o pledoarie pentru natura si lectura

F.E.A.P.T. (Fundatia de Ecologie, Apicultura si Turism Pastoral Vasile Nistor) reediteaza in aceasta vara (in perioada 15 iunie-15 septembrie a.c.) un proiect de impact in urma cu trei ani, ECO CIVICA.

Nota dominanta a actiunii este data de aceasta data de Pledoarie pentru natura si lectura. Alaturi de activitatile inscrise in programul editiei anterioare (intalniri cu specialisti in protectia mediului, vizite la Agentia pentru mediu, workshop-uri cu tematica ECO), voluntarii FEAPT au inclus in lista de initiative pentru crearea de puncte de informare si promovare ECO CIVICA, demersuri concrete de implicare civica atat a locuitorilor municipiului Piatra-Neamt, cat si a turistilor sezonieri.

In parcul central al orasului, pavilionul Tineretului a devenit sediul principalelor intalniri ale tinerilor voluntari cu pasionatii de lectura si natura. Cosuri pline de carti si reviste colectate de liceenii voluntari stau la dispozitia trecatorilor sub titlul de gratuitate, ca invitatie de a regasi lectura pe bancile parcului sau pe iarba invadata de nepoti si bunici protectori. Imaginile surprinse cu cititorii in natura vor constitui ilustratia unui calendar ECO CIVICA, unul dintre produsele finale ale proiectului care isi propune sa restituie credibilitatea pierduta sau stirbita a placerii lecturii si petrecerii timpului in natura. Alte produse finale vor fi obiectele de artizanat sau ‘fanteziste’ realizate din materiale reciclabile sau ecologice (lut, lana, resurse vegetale). In cadrul atelierelor de modelaj cu lut sau origami, voluntarilor li s-au alaturat copiii din parc, beneficiari ai jocurilor si concursurilor de desen sau gesturi eco-civice.

Proiectul, realizat in colaborare si cu finantarea Consiuliului Local, va fi ‘concentrat’ in text si imagine pe site-ul fundatiei, www.feapt.ro.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente