Degusta si sustine hrana sanatoasa in Cluj-Napoca! Hrana Buna. Agricultura Buna

Degusta si sustine hrana sanatoasa in Cluj-NApoca! Hrana Buna. Agricultura Buna

Asociatia Eco Ruralis – in sprijinul fermierilor ecologici si traditionali va invita astazi, 7 septembrie, incepand cu orele 17.00, la “Degusta si sustine hrana sanatoasa!”, eveniment de sustinere si promovare a micilor producatori si a agriculturii sanatoase. Evenimentul va avea loc in Cluj, la sediul asociatiei din str. David Francisc, nr.10, ap. 5 (in spatele magazinului SORA).

“Degusta si sustine hrana sanatoasa!” reprezinta un prilej de a aduce in discutie viitorul agriculturii europene si al hranei, a caror reforma pentru urmatorii sapte ani va fi disputata in luna septembrie in cadrul Parlamentului European.

Evenimentul va consta intr-o degustare de produse provenite de la mici familii de tarani din mai multe regiuni ale tarii – paine, zacusca, branza, untura cu ceapa, fructe, legume si siropuri, urmata de o sesiune de petitionare fotografica, in cadrul careia participantii la eveniment vor fi incurajati sa adreseze mesajul propriu legat de hrana si agricultura Guvernului si membrilor Parlamentului European.

Toate mesajele fotografice vor insoti marsul european al taranilor ce va avea loc in septembrie intre Strasbourg si Bruxelles, pana in fata cladirii Parlamentului European, cand vor fi transmise principalele solicitari si asteptari comune legate de viitorul hranei si al agriculturii europene.

In luna septembrie, Parlamentul European si guvernele nationale vor stabili Politica Agricola Comuna (PAC) pentru urmatorii sapte ani. Acest moment este o ocazie in plus pentru cetateni de a-si face cunoscute solicitarile si drepturile si de a revendica politici care sa ne asigure hrana adevarata si o agricultura echitabila.

“Degusta si sustine hrana sanatoasa!” va avea loc si in alte doua orase din tara, Bucuresti si Iasi. In Bucuresti, evenimentul este organizat de Organizatia Re.Generation si va avea loc sambata, 8 septembrie, incepand cu orele 17.00, la Groove ON – str. Liveni nr.4. De asemenea, Asociatia Mai Bine invita iesenii la degustare duminica, 9 septembrie, in spatele Institutului Francez, incepand cu orele 17.00.

Evenimentele din Romania se inscriu unei serii de evenimente desfasurate in mai multe tari europene si fac parte din proiectul Good Food March, initiat de Friends of the Earth Europe, European Coordination Via Campesina, ARC2020, European Milk Board, IFOAM EU Group, Meine Landwirtschaft, PAC2013 si Slow Food.

Evenimentul “Degusta si sustine hrana sanatoasa” va avea loc astazi, vineri, 7 septembrie, in Cluj, la sediul asociatiei din str. David Francisc, nr.10, ap. 5, incepand cu orele 17.00.

Pentru mai multe informatii: Szocs Boruss Miklos Attila, tel: 0745-779-036

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente