Worksop: Finisaje de var si argila pe case din baloti

0
510
Worksop: Finisaje de var şi argilă pe case din baloţi
Worksop: Finisaje de var si argila pe case din baloti

CÂND?

Intre 18-23 Octombrie 2012.UNDE?
In satul Carligu Mare, comuna Glodeanu-Silistea, judetul Buzau, la “Casa din Baloti de Paie”.CE?
Vom invata principiile tencuielilor de lut si var pe care le vom aplica pe suportul peretilor din baloti ai casei noastre incepute in luna iunie a acestui an.

CU CINE?
Impreuna cu echipa de traineri condusa de specialistul Stefan Ohnesorg.

CUI SE ADRESEAZĂ?
Workshop-ul se adreseaza in principal arhitectilor, inginerilor, mesterilor si specialistilor din domeniu; totodata, workshop-ul este deschis si celor care doresc sa invete sa construiasca si sa foloseasca materiale durabile, reamintind astfel ca obiectivele globale ale evenimentului sunt de popularizare a tehnologiilor si materialelor ecologice si de promovare a constructiilor verzi.

CE VOM FACE?
17 Octombrie, ora 19:00 – sosire participanti in satul Carligu Mare, unde este situat santierul;
18 – 23 Octombrie – teorie si practica in cadrul proiectului social “Casa din baloti de paie”;
21 Octombrie (Duminica) – curs teoretic, expeditie pentru studierea arhitecturii traditionale din muntii Buzaului, in zona comunei Chiojdu.

FACILITĂTI
Vom oferi mancare traditionala romaneasca gatita de bucatareasa noastra, mamaia Dumitra, ce ne-a gatit pe toata perioada santierului.
Oferim optiunea de a innopta in corturi la campingul din sat, ori in camere – in casele unor localnici binevoitori. De asemenea exista si posibilitatea cazarii contra cost la Pensiunea “Hanul lui Ovidiu”, aflata la aproximativ 7 kilometri de santier.

COSTURI
Pret workshop: 400 ron.
Pret redus pentru studenti: 250 ron.
Pentru inscriere si pentru alte detalii privind desfasurarea workshop-ului va rugam sa ne contactati!

Referinte
Stefan Ohnesorg
Constructor si tencuitor profesionist, membru fondator FASBA, organizatie ce a dezvoltat aceste tehnici in Germania, trainer in constructia caselor din baloti si a finisajelor naturale, Stefan Ohnesorg a fost invitatul nostru special cu precadere anul acesta. Ca si experienta profesionala, in decursul a 20 de ani a tencuit peste 50 de case din pamant si din baloti de paie , dintre care peste 40 au fost construite de el.

Catalina Grigore
Arhitect si membru fondator Eco habitat, in decursul a 4 ani a participat la santiere cu constructii din baloti de paie (Eppingen, DE – indrumator Friederike Fuchs; Senec, SK – indrumator Gernot Minke) si pamant (Kassel, DE – indrumator Gernot Minke) sau tencuieli (tehnica Tadelakt, organizator Natural Paint). Incepand cu 2011 a organizat si sustinut workshopuri (“Tencuieli cu lut”, “Casa din baloti de paie I”, “Casa din baloti de paie II”, “Workshop paie”, “Workshop chirpici”) si conferinte pe tema constructiilor din baloti de paie si a tencuielilor naturale. In 2012 obtine in Germania atestatul de tencuitor cu lut.

Contact
Catalina Grigore
T: +40753 695 309
E[email protected]

Florin Grosu
T: +40733 177 870, +40766 224 070
E[email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.