Guvernul desfiinteaza cele opt comisariate regionale ale Garzii Nationale de Mediu

Se desfiinteaza comisariatele regionale ale Garzii Nationale de Mediu

Guvernul a decis sa desfiinteze cele opt comisariate regionale ale Garzii Nationale de Mediu, masura menita sa imbunatateasca activitatea institutiei si sa se realizeze economii bugetare estimate la 305.000 de lei anual.

In acest sens, Executivul a adoptat, in sedinta de miercuri, o ordonanta de urgenta privind modificarea unor acte normative din domeniul protectiei mediului si al padurilor, prin care se urmareste intarirea capacitatii institutionale a Garzii Nationale de Mediu, a Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului si a activitatilor de regim silvic si vanatoare, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, scrie Agerpres.

“Modificarile propuse debirocratizeaza institutiile, prin simplificarea circuitului decizional si dispunerea cu celeritate a activitatii de control si de emitere a actelor de reglementare. Astfel, in cadrul Garzii Nationale de Mediu se desfiinteaza cele opt comisariate regionale, iar personalul va fi preluat in cadrul institutiilor nou create pe functii echivalente cu respectarea drepturilor salariale”, a spus Zaharescu.

El a mentionat ca adoptarea in regim de urgenta a ordonantei duce la reducerea cheltuielilor publice si la respectarea acordurilor cadru cu Comisia Europeana si cu Fondul Monetar International.
Prin reorganizarea acestor institutii se estimeaza economii bugetare in valoare de 305.000 lei pe an, a punctat Andrei Zaharescu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente