Romania devine noul lider al proiectelor de „mori de vant“

0
348
Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50
Chinezii de la Goldwind vor furniza 20 de turbine eoliene de 50
Romania devine noul lider al proiectelor de „mori de vant“

La finalul acestui an Romania va avea cel mai mare parc eolian pe uscat la nivel european, dupa ce cehii de la CEZ au anuntat ca vor finaliza in urmatoarele luni lucrarile la investitia de peste un miliard de euro pe care o dezvolta in doua localitati dobrogene, Fantanele si Cogealac.

La finele lunii trecute, 187 de tubine din cele 240 pe care le are proiectul in total functionau, dupa cum arata cele mai recente date furnizate de Trans­electrica. In total proiectul eolian va avea o capacitate de 600 MW.

Piata locala a inregistrat un ritm galopant in ceea ce priveste dezvoltarea proiectelor eoliene tinand cont de faptul ca la finele lui 2009 functionau numai 14 MW, iar azi capacitatea instalata a ajuns la peste 1.340 MW, putere comparabila cu cea a celor doua reactoare functionale de la Cernavoda.

In total, acest domeniu a atras in aceasta perioada bugete de circa 2 miliarde de euro, fiind unul dintre putinele segmente ale pietei de energie care s-au miscat in ultimii ani.

„Romania va avea la finalul acestui an cel mai mare parc eolian din Europa”, a spus Jan Veskrna, directorul general al CEZ Romania, in cadrul conferintei Energypedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.