Cob Village, satul ecologic din Berca

Cob Village, satul ecologic din Berca
Cob Village, satul ecologic din Berca
Cob Village, satul ecologic din Berca

Cob Village este un minisat ecologic, format din 5 casute din lut fara colturi, construit in localitatea Berca din judetul Buzau, potrivit mondonews.ro.

Proiectul apartine Nicoletei Marin, o invatatoare de 35 de ani din Buzau, care a avut curajul sa aduca in Romania ceea ce se dezvolta deja de ceva timp in Occident.

Am vrut sa facem initial un parc eolian. N-am reusit si am zis apoi sa ramanem in acelasi domeniu, eco. Cand am realizat ca ne costa prea mult sa restauram case taranesti vechi si tot cautand pe internet idei despre ce am putea sa facem, am dat peste casele cob, care mi s-au parut interesante. Am vazut ca este o tehnica noua si am zis sa incercam. Avem 5 case de cob, merge greu sa le ridicam pentru ca nu e ca si cum ai face o casa din caramida. Trebuie sa fie anumite conditii meteo, sa fie soare, sa bata vantul”, a spus Nicoleta Marin.

Constructiile sunt rotunde, fara colturi si muchii. In peretii exteriori au fost modelate nise in care sunt puse sticle de diverse culori sau borcane prin care intra lumina de afara.

Cat despre ferestre, acestea sunt, de fapt, parbrize de masina reciclate, care nu ar trebui sa se abureasca. In interior, casa va fi ceruita dupa ce pe ziduri se va asterne cu pensula un strat de ulei de in. Tencuiala exterioara este un amestec de nisip, par de capra, balega de vaca si foarte putina apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *