Proiectul „Voluntari pentru Geoparc” a intrat in finala Galei Nationale a Voluntarilor

  Proiectul „Voluntari pentru Geoparc” a intrat in finala Galei Nationale a Voluntarilor
  Proiectul „Voluntari pentru Geoparc” a intrat in finala Galei Nationale a Voluntarilor

  Voluntarii din cadrul Geoparcului Dinozaurilor Tara Hategului au nevoie de cat mai multe voturi din partea hunedorenilor pentru a castiga Gala Nationala a Voluntarilor. Cei care vor sa ii sprijine pot vota proiectul pe site – ul www.galavoluntarilor.ro, la sectiunea finalisti.

  Gala Nationala a Voluntarilor este un eveniment annual care ofera un loc de cinste voluntarilor din Romania. O binemeritata recunoaste publica a oamenilor care daruiesc in mod constant din timpul, energia si abilitatile lor pentru a-i ajuta pe cei aflati in dificultate.

  Un obiectiv turistic promovat voluntar

  Proiectul “Voluntari pentru Geoparc” si-a propus cresterea gradului de constientizare si acceptare a ariei protejate Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului prin implicarea comunitatii in activitati ecologice si de interpretare turistica. Actorii principali ai proiectului au fost tinerii inscrisi in programul „Voluntari pentru Geoparc” si elevii de la clubul Exploratorii din Densus. Un numar de cel putin 70 de voluntari si 150 de elevi au participat efectiv la activitatile proiectului, iar foarte multi oameni interesati din comunitate sau turisti au participat ocazional. Elevii din cluburile Exploratorii si voluntarii proiectului au participat la workshop-uri, la crearea si amenajarea punctului de vizitare timp de cinci zile pe saptamana, opt saptamani. Un total de 220 de voluntari s-au succedat conform graficului. Activitatile voluntarilor au constat in realizarea si functionarea Casei Vulcanilor: constructie (prepararea cob-ului, realizarea structurii de lemn, amplasarea pietrelor si a cob-ului, finisaje artistice din lut); grafica (realizarea panourilor informative si a materialelor tiparite); organizare de evenimente (inaugurare, expozitie foto); comunicare (crearea si intretinerea paginilor de social media); cursuri, workshop-uri, seminarii si multe altele.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *