Recicleaza cutiile de carton Tetra Pak de lactate si sucuri, afla mai multe pe deceiubimcartonul.ro

0
1169
Recicleaza cutiile de carton de lactate si sucuri, afla mai multe pe deceiubimcartonul.ro
Recicleaza cutiile de carton de lactate si sucuri, afla mai multe pe deceiubimcartonul.ro

Stiai? Cutia de lapte sau suc Tetra Pak contine peste 70% carton, iar o tona de hartie-carton colectata si reciclata inseamna ca protejam cel putin 14 copaci. Intra pe deceiubimcartonul.ro si afla mai multe despre reciclarea ambalajelor de carton

Deceiubimcartonul.ro este noua platforma online lansata de Tetra Pak in cadrul unei campanii de informare despre importanta reciclarii ambalajelor de carton de lactate si sucuri. Aceasta campanie include o serie de actiuni de informare si colectare organizate cu sustinerea Carrefour Romania, folosind containere interactive care le multumesc celor care aduc astfel de ambalaje si sunt amplasate in importante centre comerciale din Bucuresti. Materialele obtinute in urma reciclarii ambalajelor Tetra Pak vor fi folosite pentru a decora Gara de Nord la inceputul anului viitor, impreuna cu artistii de la I Love Bucharest.

Deceiubimcartonul.ro este o platforma de comunicare adresata tuturor celor interesati sa contribuie la protejarea mediului prin gesturi foarte simple si firesti precum colectarea selectiva a ambalajelor de carton de lactate si sucuri si depunerea acestora in containere albastre speciale de hartie-carton pentru a fi reciclate. Suntem siguri ca vom aduce zambetul pe buzele tuturor celor care se vor alatura campaniei noastre deoarece vor fi placut surprinsi de containerele speciale interactive, realizate impreuna cu Razvan si Dani, ambasadorii campaniei”, declara Cristina Dumitru, Manager de comunicare si mediu Tetra Pak.

“Este important sa avem campanii prin care sa ii determinam pe consumatori nu doar sa constientizeze rolul pe care il au in a proteja mediul inconjurator, ci si sa participe activ la acest proces prin colectarea selectiva a ambalajelor de carton. Daca sunt colectate in containerele albastre pentru hartie-carton, cutiile de lapte, de exemplu, devin surse pretioase de materie prima pentru alte industrii, capata o noua viata. Ne bucuram sa sprijinim campania Deceiubimcartonul.ro deoarece avem nevoie de campanii de reciclare distractive, diferite. Mai multe detalii despre campanie puteti afla vizitand magazinele noastre din Carrefour Orhideea, Baneasa, Vitantis si Berceni”, declara Andreea Mihai, Director de Marketing, Carrefour Romania SA.

Pe langa nenumaratele informatii utile despre colectare selectiva si reciclare, pe platforma Deceiubimcartonul.ro se regasesc si informatii despre modalitati inedite de reutilizare a ambalajelor Tetra Pak si un calendar al activitatilor organizate in cadrul campaniei, precum ateliere de confectionare de portofele folosind ambalaje de lactate si sucuri, in centrele comerciale Orhideea, Baneasa, Vitantis si Grand Arena.

Aceasta campanie completeaza eforturile de comunicare ale Tetra Pak in Romania despre importanta reciclarii ambalajelor de carton, incepute inca din 2009 in cadrul unor proiecte pilot care s-au adresat in special elevilor si cadrelor didactice.

„Asumarea responsabilitatii fata de mediu este in natura companiei Tetra Pak, fiind un principiu care guverneaza toate aspectele operatiunilor noastre, incepand cu modul in care ambalajele Tetra Pak sunt create, folosite, transportate, pana la colectarea si reciclarea lor, in vederea crearii de produse noi. Lansam aceasta noua campanie deoarece dorim sa contribuim la cresterea numarului de ambalaje de carton de sucuri si lactate colectate si reciclate in Romania”, declara Cristina Dumitru, Manager de comunicare si mediu Tetra Pak.

Ambalajele Tetra Pak contin peste 70% carton si sunt 100% reciclabile, fibrele de celuloza find refolosite de pana la 8 ori. In plus, forma ambalajelor, compozitia si greutatea lor redusa, dar si eficienta in transport, depozitare si distributie conduc la un impact global de mediu (emisii de CO2) mai redus, in comparatie cu celelalte solutii de ambalare.  La nivel mondial, numarul de cutii Tetra Pak reciclate a crescut de la 10 miliarde la 36 miliarde in decurs de numai 10 ani (2002-2011), cresterea depasind 1 miliard de cutii pe an.

DESPRE TETRA PAK

Tetra Pak este liderul mondial in solutii de procesare, ambalare si distribuire a produselor alimentare lichide. Lucrand indeaproape cu clientii si furnizorii nostri, oferim produse sigure, inovatoare si in armonie cu protectia mediului inconjurator, care satisfac in fiecare zi cerintele consumatorilor din peste 170 de tari. Avand aproximativ 22000 de angajati in peste 85 de tari, noi credem in asumarea cu responsabilitate a pozitiei de lider in industria de profil, pentru crearea unei cresteri profitabile in armonie cu protectia mediului inconjurator si cu o buna conduita sociala.

Motto-ul nostru, „PROTEJEAZA CE E BUN™”, reflecta viziunea noastra de a oferi alimente sanatoase si disponibile oriunde. Mai multe informatii despre Tetra Pak sunt disponibile pe www.tetrapak.ro

DESPRE CARREFOUR

Cu aproape 9.900 de magazine in 30 de tari si cu 412 000 de colaboratori, grupul Carrefour este al doilea distribuitor mondial si numarul 1 in Europa. De peste 50 de ani, Carrefour se afirma ca un partener zilnic pentru un numar ce depaseste 25 de milioane de clienti din Europa, Asia si America Latina. Grupul Carrefour se sprijina pe o strategie inovatoare, care pune alaturi hypermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate si cash and carry cu scopul de a propune clientilor sai cele mai mici preturi pentru o gama larga de produse si servicii.

Cu peste 3 miliarde de operatiuni la casa, prin intermediul tuturor activitatilor sale, Grupul isi asuma responsabilitati economice, sociale si de mediu si garanteaza pentru calitatea produselor sale si securitatea clientilor sai.

 

In Romania, Grupul Carrefour numara, incepand de astazi, 104 magazine dintre care 24 Hypermarket-uri Carrefour, 66 supermarket-uri Carrefour Market, si 14 magazine de proximitate Carrefour Express.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.