Incepe o noua editie a campaniei prin care sunt colectate dozele pe litoral

Every Can Counts Romania porneste motoarele reciclarii dozelor din aluminiu in cadrul unei noi editii a campaniei „ExtravaCANza – Si mama recicleaza!”. In luna iulie, turistii care isi petrec concediul pe litoral vor putea uita de grija deseurilor, avand in dispozitie un aparat inteligent in care pot recicla dozele din aluminiu. Organizatorii campaniei au pregatit…

Citește mai departe

COMUNICAT: Cantitatea de gunoaie din Cluj poate fi redusa cu 58%

La prima sedinta a Consiliului Consultativ pe tema gestionarii deseurilor in jud. Cluj au fost identificate urmatoarele solutii: separarea deseurilor la sursa pe trei fractii (biodegradabil, reciclabil, rezidual), colectarea separata a acestor deseuri, in zile diferite, implementarea sistemului PAYT (platesti-pentru-cat-arunci), tratarea fractiei biodegradabile colectate separat, prin compostare si/sau digestie anaeroba pentru producerea de biogas. Totodata,…

Citește mai departe
Eco-Rom Ambalaje: Cantităţile de deşeuri reciclate de la populaţie au crescut anul trecut cu 55%

Eco-Rom Ambalaje: Cantitatile de deseuri reciclate de la populatie au crescut anul trecut cu 55%

Cantitatile de deseuri reciclate de la populatie de catre Eco-Rom Ambalaje au crescut in 2014 cu 55%, la 54.126 tone, a anuntat, azi, compania, printr-un comunicat remis redactiei. „Cantitatile de deseuri de ambalaje reciclate de la populatie au crescut an de an, in principal datorita contributiei membrilor Eco-Rom Ambalaje la realizarea unui sistem eficient de…

Citește mai departe
Soia modificată genetic este interzisă a se cultiva în spaţiul agricol intercomunitar în anul 2015

Soia modificata genetic este interzisa a se cultiva in spatiul agricol intercomunitar in anul 2015

Ministerul Agriculturii a transmis in teritoriu o adresa prin care se cere lansarea unei campanii de informare a producatorilor agricoli in legatura cu faptul ca soia modificata genetic este interzisa a se cultiva in spatiul agricol intercomunitar in anul 2015. Mai multe detalii ne-a oferit Mihai Cojoc, inginer agronom la Directia pentru Agricultura Neamt: “In…

Citește mai departe

TRM anunta lansarea unei campanii de informare privind protejarea biodiversitatii

In perioada 16-21 martie la Chisinau si in raioanele tarii va fi desfasurata o campanie de informare a populatiei privind importanta padurilor in natura si in viata oamenilor. Campania are drept scop incurajarea populatiei de a participa la actiuni de plantare a arborilor si protejarea biodiversitatii. „Lansarea campaniei va avea loc in raza orasului Hancesti….

Citește mai departe

Proiect pentru monitorizarea ariilor din Iasi

Agentia pentru Protectia Mediului Iasi va demara in urmatoarea perioada o campanie de monitorizare a ariilor protejate din judet. Specialistii de mediu vor inventaria si cartografia zonele protejate din judet, speciile de pasari si animale din ariile protejate si vor intreprinde masuri speciale de conservare a speciilor si a habitatelor naturale. De asemenea, acestia vor…

Citește mai departe
Plan de management pentru una dintre cele 17 arii protejate din Ialomita

Plan de management pentru una dintre cele 17 arii protejate din Ialomita

Societatea Ornitologica Romana, custodele sitului Natura 2000 Lacul Strachina, a desfasurat vineri, 7 noiembrie, la Tandarei, o conferinta de presa dedicata proiectului „Elaborarea Planului de Management al Ariei Speciale de Protectie Avifaunistica ROSPA 0059 Lacul Strachina”. In acest context, am aflat amanunte despre actiunile de conservare a naturii care au loc intr-un sit Natura 2000…

Citește mai departe
Pre?edintele AFM, Adrian Gearâp: România trebuie s? stimuleze economia “verde” ?i crearea de locuri de munc? “verzi”

Presedintele AFM, Adrian Gearap: Romania trebuie sa stimuleze economia “verde” si crearea de locuri de munca “verzi”

Interesul constant al romanilor pentru Programul ‘Rabla’, intentia de a reporni ‘Casa verde’, promovarea educatiei ecologice la nivel national, precum si strategiile pe termen mediu si scurt prin care Romania sa stimuleze economia ‘verde’ si crearea de locuri de munca ‘verzi’, au fost temele despre care presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu /AFM/, Adrian Gearap, a…

Citește mai departe
Reciclarea costă 250 milioane de euro

Romania isi indeplineste obligatia fata de UE in gestiunea deseurilor de ambalaje

Romania si-a indeplinit in fiecare an obligatia asumata fata de Uniunea Europeana in ceea ce priveste gestiunea deseurilor de ambalaje, ajungand, in prezent, la un procentaj de 55% reciclare din totalitatea deseurilor de ambalaje puse pe piata la nivel national, arata Raportul de specialitate valabil pentru perioada 2004 – 2014, intocmit de organizatia Eco-Rom Ambalaje….

Citește mai departe
Structuri de economie socială responsabile și protecția mediului înconjurător

Incep inscrierile pentru cea de-a sasea editie a Galei Premiilor Pentru un Mediu Curat!

ECOTIC, Alucro, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania si Hotnews.ro, sub egida Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, anunta startul in cea de-a sasea editie a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat! Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, ajunsa in acest an la cea de-a sasea editie, reprezinta o forma…

Citește mai departe
Eco-Rom Ambalaje: Cantităţile de deşeuri reciclate de la populaţie au crescut anul trecut cu 55%

Bilant de 10 ani in reciclare: 2,6 milioane de tone de deseuri de ambalaje reciclate

La un deceniu de la aparitia primelor angajamente nationale de reciclare, Eco-Rom Ambalaje, prima si cea mai importanta organizatie de preluare de la agentii economici a obligatiilor de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje, a reciclat, in cei 10 ani de activitate, aproximativ 2,6 de milioane de tone de deseuri de ambalaje. Astfel, organizatia…

Citește mai departe
Eco-Rom Ambalaje: Cantităţile de deşeuri reciclate de la populaţie au crescut anul trecut cu 55%

Noul Presedinte al Eco-Rom Ambalaje propune cresteri semnificative pentru reciclarea deseurilor de ambalaje

Constantin Bratu, membru al Consiliului de Administratie al companiei Eco-Rom Ambalaje, a fost ales la inceputul lunii mai Presedintele acesteia. Eco-Rom Ambalaje este cea mai importanta organizatie de preluare a obligatiei de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje de la agentii economici. Anterior lui Constantin Bratu, presedintia Eco-Rom Ambalaje a fost detinuta timp de 10 ani…

Citește mai departe

Campanii privind protectia mediului

Botosaneanul Mihai B. ne solicita „sa pornim o revolutie in ceea ce priveste protectia mediului”. Semnatarul scrisorii arata ca sunt multe probleme in localitatile rurale, respectiv „depozitarea gunoiului de la animale langa gardul vecinului, la drumul pe care circula de la cei mici pana la varstnici, certuri puternice de la scurgerea apei de la masinile…

Citește mai departe
Obligatii de reciclare mai mari pentru Europa

Organizatiile de transfer de responsabilitate: vocea industriei in colectarea separata si reciclarea deseurilor

Deseurile de ambalaje reprezinta o parte importanta din deseurile municipale si unele dintre cele mai usor de identificat ca fiind reciclabile de catre populatie. Romania are obiective nationale de reciclare si valorificare pentru ambalaje inca din anul 2004. Acestea au crescut treptat an de an, ajungand in 2013 la un nivel de 55% obligatie de…

Citește mai departe

Planul de actiune pentru viitorul productiei ecologice in Uniunea Europeana

Ambitia planului de actiune este de a sprijini cresterea sectorului, impreuna cu schimbarile viitoare ale cadrului legislativ, in special prin explorarea un mediu nou si posibilitati pe termen lung pentru solutii la provocarile legate de oferta si de cerere. 1. INTRODUCERE Productia ecologica este un sistem global de gestiune agricola si de productie alimentara care…

Citește mai departe

370 mii euro pentru identificarea plantelor si animalelor din Parcul Natural Putna

Parcul Natural Putna Vrancea este pregatit pentru vizitele turistilor care vor sa admire speciile de fauna si flora salbatica. Printr-un proiect european de aproape 370 mii euro au fost identificate si inregistrate toate speciile de flora si fauna din Parcul Natural Putna Vrancea, adica pe raza comunelor Tulnici, Paulesti si Nistoresti. Informatii despre frumusetile muntilor…

Citește mai departe
Amenzi între 100 ?i 300 de lei pentru boto??nenii care nu sorteaz? de?eurile

In ultimii doi ani, numarul romanilor care declara ca separa deseurile a crescut cu 24%

In prezent, aproximativ 90% dintre romanii de peste 18 ani au auzit de colectarea separata a deseurilor de ambalaje in scopul reciclarii, in crestere cu peste 10% fata de anul 2011, arata rezultatele unei cercetari de tip sondaj, pe esantion national reprezentativ, realizata in perioada 16-25 septembrie de IMAS, la cererea Eco-Rom Ambalaje. Daca acum…

Citește mai departe

Cum ne afecteaza poluarea sanatatea. Interviu

Este oficial! Poluarea din aer poate declansa cancerul. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), a anuntat saptamana trecuta ca expertii internationali au ajuns la concluzia ca aerul poluat poate cauza cancer pulmonar si cancer al vezicii urinare. Profesorul doctor Florin Mihaltan, presedintele Societatii Nationale de Pneumologie din Romania explica intr-un interviu pentru cititorii Romania libera cum…

Citește mai departe

Informare privind programul international de colectare selectiva a dozelor din aluminiu Every Can Counts

Astazi a avut loc in Bucuresti, ”Sesiunea publica de informare privind programul international de colectare selectiva a dozelor din aluminiu Every Can Counts”, organizat de Asociatia Non Profit Alucro si Camera de Comert si Industrie a Romaniei – Camera Nationala.  Asociatia Non-Profit Alucro, singura organizatie din Romania care deruleaza campanii de informare dedicate colectarii si…

Citește mai departe

    Scrisoare deschisa pentru Comisarul European pentru mediu, Sale Janez Potočnik cu privire la Saptamana Mobilitatii Urbane in Romania

    ActiveWatch, Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania, a transmis comisarului European pentru Mediu, Excelentei Sale Janez Potočnik, o scrisoare deschisa cu privire la Saptamana Mobilitatii Urbane in Romania. Prezentam documentul: Catre: Comisarului European pentru Mediu, Excelentei Sale Janez Potočnik Scrisoare deschisa in atentia DG Environment cu privire la Saptamana Mobilitatii Urbane in Romania Excelenta…

    Citește mai departe
    În doi ani, la Timi?oara se va produce energie prin arderea de?eurilor

    Sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Calarasi

    Consiliul Judetean Calarasi a organizat miercuri 21 august 2013, in sala de sedinte a institutiei, conferinta de lansare a proiectului „Sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Calarasi”, cofinantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Sectorial „Mediu” (POS Mediu) – Axa Prioritara 2, Domeniul Major de Interventie 1 „Dezvoltarea sistemelor de management integrat…

    Citește mai departe
    Remus Cernea propune un proiect de lege prin care delfinii s? fie recunoscu?i drept persoane non-umane

    Pachete turistice cu iesiri pe mare si intalniri cu pescarii pentru protejarea delfinilor

    Societatea de Explorari Oceano-grafice si Protectie a Mediului Marin Oceanic – Club desfasoara, in intervalul iulie 2013 – decembrie 2014, proiectul „Delfini si Oameni – Dolphin Watching, o alternativa durabila de dezvoltare”. Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Bugetul total al proiectului este de 78.500…

    Citește mai departe
    Baia Mare: Primarii din jude? au dat aviz favorabil proiectului depozitului ecologic

    Consiliul Judetean Alba pune la bataie 1,4 milioane de lei pentru promovarea gropilor de gunoi ecologice

    Comisia de evaluare a ofertelor este formata din: Dorin Timonea, Nicoleta Elena Irimie, Lacramioara Nicoleta Botar, Vitan Camelia Elena Galac, Ana Maria Toma, Aneta Burjan, Ariana Codruta Leahu si Ioan Holom. Consiliul Judetean Alba a lansat recent una dintre cele mai mari licitatii pe sectiunea de promovare din istoria institutiei –  “Servicii de publicitate si…

    Citește mai departe
    Rovana Plumb: Trecerea c?tre o economie verde este un proces de lung? durat?

    Pentru o campanie de informare si publicitate, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice va cheltui, timp de doi ani si jumatate, peste 13,5 milioane de euro

    Pentru o campanie de informare si publicitate, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice va cheltui, timp de doi ani si jumatate, peste 13,5 milioane de euro • In fiecare luna, Rovana Plumb va aloca pentru promovarea imaginii sale si a institutiei peste 450.000 de euro • In caietul de sarcini, conditiile sunt intocmite astfel incat sa poata fi…

    Citește mai departe

    Romania este pe primul loc in Europa la consumul de antibiotice fara reteta. Iata care sunt consecintele

    Conform unui studiu sociologic publicat in mai 2011 de Gfk Healthcare, romanii s-ar afla pe locul 4 in Europa la consumul de antibiotice, peste 50% dintre cei intrebati urmand tratament cu antibiotice in anul respectiv si aproape jumatate dintre acestia recurgand la cel putin doua cure cu antibiotice in acest interval. Un alt studiu, publicat…

    Citește mai departe

    7000 de oameni au manifestat la Barlad impotriva fracturarii hidraulice. Hotarare locala la Pungesti pentru interzicerea practicii pe teritoriul comunei.

    Astazi, in paralel cu protestul de la Barlad impotriva fracturarii hidraulice care a adunat 7000 de oameni, consilierii locali ai comunei Pungesti au aprobat la insistentele cetatenilor o hotarare prin care este interzisa explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul comunei. Este o hotarare asemanatoare celei adoptate de Consiliul Local al comunei Gherghesti. Astfel,…

    Citește mai departe
    Ziua Mondial? a Zonelor Umede, s?rb?torit? peste tot în lume în a doua zi a lunii februarie

    In picioare pentru Delta Dunarii

    Peste 200 de oameni au participat pe 30 ianuarie, la cinema Elvira Popescu din Bucuresti la premiera filmului documentar „Delta Dunarii -paradisul aproape pierdut” lansat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta cu ocazia Zilei Internationale a Zonelor Umede. Sala a fost neincapatoare pentru publicul care a participat la proiectie si la dezbaterea care a urmat…

    Citește mai departe

    La Ploiesti, pentru elevii pasionati de natura a fost infiintat Clubul „Zana Lacului si a Padurii”

    Clubul „Zana Lacului si a Padurii”, destinat elevilor, a fost deschis oficial, zilele trecute, la sediul Muzeului Judetean de Stiintele Naturii Prahova, in cadrul proiectului lansat recent de catre institutie, intitulat „Fundamentarea Managementului Conservativ si Participativ al siturilor Natura 2000 Padurea Glodeasa si Lacul Balbaitoarea din judetul Prahova”. Unul dintre obiectivele acestuia il reprezinta organizarea…

    Citește mai departe

    Recicleaza cutiile de carton Tetra Pak de lactate si sucuri, afla mai multe pe deceiubimcartonul.ro

    Stiai? Cutia de lapte sau suc Tetra Pak contine peste 70% carton, iar o tona de hartie-carton colectata si reciclata inseamna ca protejam cel putin 14 copaci. Intra pe deceiubimcartonul.ro si afla mai multe despre reciclarea ambalajelor de carton Deceiubimcartonul.ro este noua platforma online lansata de Tetra Pak in cadrul unei campanii de informare despre importanta reciclarii…

    Citește mai departe