La Ploiesti, pentru elevii pasionati de natura a fost infiintat Clubul „Zana Lacului si a Padurii”

La Ploiesti, pentru elevii pasionati de natura a fost infiintat Clubul „Zana Lacului si a Padurii”

Clubul „Zana Lacului si a Padurii”, destinat elevilor, a fost deschis oficial, zilele trecute, la sediul Muzeului Judetean de Stiintele Naturii Prahova, in cadrul proiectului lansat recent de catre institutie, intitulat „Fundamentarea Managementului Conservativ si Participativ al siturilor Natura 2000 Padurea Glodeasa si Lacul Balbaitoarea din judetul Prahova”. Unul dintre obiectivele acestuia il reprezinta organizarea unor campanii de informare in legatura cu importanta celor doua arii protejate, situate in comunele Valea Doftanei si Batrani. Pentru ca principalul grup-tinta al actiunilor educative il reprezinta tineretul, initiatorii proiectului au avut ideea infiintarii clubului amintit, in cadrul caruia elevi din Ploiesti, Starchiojd, Valea Doftanei si Batrani, din clasele I-VIII, vor derula diverse activitati ce ii vor ajuta sa cunoasca mai bine cele doua situri de importanta comunitara.

Astfel, ei pot realiza desene in creion inspirate de imagini din aceste zone, elaborarea de logo-uri, sloganuri pentru cele doua situri, fotografii si tablouri din frunze si flori presate etc. Copiii vor publica si articole in ziarul lunar „Fosnetul padurii”, al carui prim numar a aparut deja. Publicatia va contine fotoreportaje, editoriale si alte tipuri de materiale de presa despre flora si fauna existente in Padurea Glodeasa si in zona Lacului Balbaitoarea. Colectivul redactional al Clublui este format din elevi de clasa a V-a de la Scoala Generala „Sfantul Vasile” din Ploiesti, profesor indrumator fiind Alexandra Rizea de la aceeasi unitate de invatamant. Sediul clubului amintit este la Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova, dar mai exista filiale ale acestuia la Starchiojd, Valea Doftanei si Batrani. Acesta va functiona si dupa 2014, adica dupa finalizarea proiectului derulat cu fonduri europene. Zilele trecute, a avut loc prima intalnire a elevilor care fac parte din club cu reprezentantii Muzeului Judetean de Stiintele Naturii Prahova, la sediul din Ploiesti al acestei institutii.

Proiectul „Fundamentarea Managementului Conservativ si Participativ al siturilor Natura 2000 Padurea Glodeasa si Lacul Balbaitoarea din judetul Prahova” a fost aprobat in luna mai a acestui an si se va derula pana pe 31 august 2014. Fondurile sunt acordate prin Programul Operational Sectorial de Mediu, iar valoarea totala a proiectului este de 2.092.033 de lei. Cu ajutorul banilor europeni, specialistii vor realiza inventarierea tuturor speciilor existente in cele doua situri, cartarea habitatelor si intocmirea hartilor de distributie a speciilor de interes comunitar, elaborarea unor planuri de management, derularea actiunilor de informare si constientizare a populatiei cu privire la valoarea ariilor protejate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *