Voluntarii Every Can Counts au construit Atlantida pierduta din doze de aluminiu

0
1144

Every Can Counts Romania si Bucuresti Mall regasesc Atlantida pierduta intr-o constructie realizata din doze de aluminiu, colectate in urma unei campanii de voluntariat ce a avut loc pe plaja Mamaia din Constanta, la inceputul lunii august. Scopul campaniei este acela de a contribui la procesul de curatare a spatiilor publice, dar si de a creste gradul de constientizare a populatiei cu privire la importanta reciclarii aluminiului, un material ce poate fi reciclat la nesfarsit fara a-si pierde din proprietati.

Prin imaginatie si inventivitate, Bucuresti Mall Vitan a adus la viata celebra legenda a Atlantidei, care va putea fi vazuta timp timp de doua saptamani, incepand de luni, 15 august, deasupra punctului de atractie al Mall-ului, fantana. Constructia a fost realizata din doze de aluminiu stranse in urma unei campanii de colectare denumita „Can Day by Bucuresti Mall – colectam pentru arta”, organizata cu sprijinul Every Can Counts Romania, prin care o echipa de voluntari a colectat 4 000 de doze pe o raza de 4 km, pe plaja din Mamaia, populata cu aproximativ 10 000 de oameni.

Proiectul a fost initiat de Bucuresti Mall din dorinta de a contribui la procesul de curatare a spatiilor publice si de reciclare, atat de benefic pentru fiecare dintre noi, si desfasurat cu sprijinul  Every Can Counts Romania, program european dedicat reciclarii si colectarii dozelor din aluminiu, prin care publicul din zece tari europene este incurajat sa acorde atentie acestui tip de activitate.

Despre Every Can Counts Romania:  Asociatia Non Profit Alucro este singura organizatie din Romania care deruleaza campanii de informare dedicate colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului ca din 2011 Alucro reprezinta in Romania programul international Every Can Counts – o platforma europeana raspandita in mari tari precum UK, Irlanda, Franta, Austria – desfasoara ample activitati de informare si educare la nivel national, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborand astfel cu autoritatile Statului, companiile de profil (societati de salubritate, centre de colectare), diverse societati comerciale, ONG-uri si institutii de invatamant dar si printr-un dialog direct cu cetatenii in cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii gasiti pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.