5 iunie, Ziua Mondiala a Mediului: “Tinerii maniosi” ies in strada

5 iunie, Ziua Mondiala a Mediului: "Tinerii maniosi" ies in strada
5 iunie, Ziua Mondiala a Mediului: “Tinerii maniosi” ies in strada

Daca pe 5 iunie in lume se sarbatoreste Ziua Mondiala a Mediului, in Romania s-a asternut Noaptea Mediului. Societatea civila continua sa ia atitudine in fata distrugerii sistematice a naturii si marcheaza aceasta zi prin organizarea unor actiuni de informare si prin proteste in mai multe orase din tara, se arata intr-un comunicat semnat de Coalitia pentru Mediu din Romania, Campania Salvati Rosia Montana, Asociatia Romania Fara Ei.

“Rosia Montana, Gazele de sist, Organismele Modificate Genetic, MicroHidrocentralele, Pesticidele care omoara albinele, amenintarea Dunarii si Deltei, Defrisarile masive ale padurilor, Poluarea aerului sunt principalele directii de actiune si lupta ale societatii civile si ale cetatenilor. Cu toate acestea, vocea cetatenilor si a societatii civile razbate cu greutate in media datorita sirului nesfarsit de scandaluri politice. Agenda cetatenilor nu este agenda politicienilor.

Chiar daca incearca sa blocheze libera intrunire si exprimare a bucurestenilor prin refuzul acceptarii Pietei Universitatii drept loc de protest, mitingul va avea loc pasnic, constitutional.
Pe 5 iunie vom protesta si vom face campanii de informare in mai multe orase din tara si rugam reprezentantii presei sa fie alaturi de noi si sa acorde cat mai mult spatiu de emisie in aceasta zi dezbaterilor despre problemele de mediu ale Romaniei, sa ramana marturie ca am incercat sa pastram mediul curat si pentru generatiile viitoare!”, precizeaza Coalitia pentru Mediu din Romania, Campania Salvati Rosia Montana, Asociatia Romania Fara Ei intr-un comunicat.

Programul manifestarilor:

Bucuresti orele 17.30-19:00

BNR-Lipscani expozitie mediu, 19.00: miting Piata Universitatii Esplanada cu statui

Cluj-Napoca (18.00): Piata Unirii (Tinerii Maniosi)

Mangalia (17.00) Casa de Cultura

Iasi (18.00) Parcul Copou (Organizator A.C.A.R)

Sibiu (17.00) Piata Mare

Sighisoara (17.00) Piata Muzeului

Oradea (18.00) Piata Unirii (Academia Civica)

Timisoara, Alba Iulia: campanii de informare stradala

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente