EXPO Milano 2015: Puternica participare a Americii Latine, mare producator de alimente si campion al biodiversitatii

EXPO Milano 2015: Puternica participare a Americii Latine, mare producator de alimente si campion al biodiversitatii
EXPO Milano 2015: Puternica participare a Americii Latine, mare producator de alimente si campion al biodiversitatii

America Latina, unul dintre cei mai mari producatori de alimente din lume si campion in materie de biodiversitate, va incerca la Expo Milano 2015 sa-i cucereasca pe vizitatori cu exponatele sale, dar si sa traga un semnal de alarma cu privire la importanta sustenabilitatii si securitatii alimentare, relateaza EFE.

Printre cele 145 de tari participante la aceasta expozitie universala de la Milano, deschisa intre 1 mai si 31 octombrie2015 si la care sunt asteptati peste 20 de milioane de vizitatori, figureaza si state latinoamericane precum Argentina, Bolivia, Brazilia, Columbia, Chile, Cuba, El Salvador, Mexic, Republica Dominicana si Uruguay.

Tema centrala a expozitiei este ‘Hranirea planetei, energie pentru viata’, ceea ce nu este departe de tarile latinoamericane, locul de origine al cartofului, porumbului sau rosiei.

Expozitia va reuni, pe o suprafata de 1,1 milioane de metri patrati, propuneri venite din partea unor organisme internationale, companii si ONG-uri pentru satisfacerea unei necesitati vitale, aceea de a ‘garanta alimente sanatoase, sigure si suficiente pentru toti’.

Una dintre noutati sunt spatiile de tip ‘cluster’, care reunesc mai multe tari nu pe baza vecinatatii lor geografice, ci pentru ca au in comun faptul de a produce un anumit aliment.

Daca esti interesat sa vizitezi Milano, alatura-te misiunii economice de promovare a Nord-Estului Romaniei la Expozitia Universala EXPO Milano 2015, in perioada 9-13 iunie 2015.

Timp de 3 zile, intre 10-12 iunie, la Pavilionul Romaniei vor fi organizateexpozitii si activitati culturale in cadrul carora Nord-Estul Romaniei va fi facut cunoscut intregii lumi, iar pe 11 iunie va avea loc Conferinta Invest in North East Romania 2015 unde vor fi prezentate oportunitatile de investitii ale fiecarui judet vizat.

Programul evenimentului este in continua transformare si poate fi vizualizat accesand pagina de internet:http://www.afaceri.ro/invest-in-north-east-romania-expo-milano-2015/.

Companiile interesate de participarea la eveniment si de promovare in cadrul activitatilor organizate in cadrul misiunii, se pot inscrie pana la data de 9 maiaccesand link-ul http://goo.gl/klg9fc, iar pe 15 mai vor fi anuntate companiile selectate.

Admiterea va fi facuta pe baza urmatoarelor criterii:

  • incadrarea in tematica;
  • caracterul inovativ;
  • impactul preconizat;
  • brand reprezentativ pentru regiunea de Nord-Est a tarii.

Comisia va fi formata din: membri APEC, ADR Nord-Est, Arhipelago.

Mentiune: Este posibila admiterea directa pentru unele companii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *