Stiai care sunt beneficiile cafelei?

cafea-shutterstock.jpgCafeaua, consumata in cantitati moderate, poate avea efecte benefice. In cantitati exagerate (peste patru cesti zilnic) ea poate produce organismului unele suferinte grave. Asadar, te poti delecta zilnic cu o ceasca de cappuccino sau cu un caffe frappe, dar nu mai mult!

Sfaturi pentru pastrarea cafelei

Ca in cazul oricarui produs alimentar, si in cazul cafelei este de preferat sa se consume proaspata. Oxigenul, caldura, lumina si umezeala sunt principalii factori care duc la pierderea calitatii cafelei. Aceasta trebuie tinuta intr-un recipient opac, inchis ermetic si la temperatura camerei.

Nu este indicat, in cazul cafelei folosite zilnic, sa o pastrezi in frigider deoarece aerul cald patruns in recipient la fiecare utilizare aduce condens.

Cafeaua boabe se pastreaza proaspata mai mult timp decat cea macinata, deoarece suprafata de contact cu oxigenul este mult mai mica. Cafeaua trebuie macinata inainte de utilizare. Pentru a obtine gustul si aroma cafelei, apa trebuie incalzita pana aproape de punctul de fierbere, 96 C.

Contraindicatii: dureri de cap si stari de anxietate, agitatie, insomnie, hipertensiune arteriala, hepatita cronica, ciroza, gastrita, ulcer gastric sau colita cronica, hipercolesterolemie, hipertiroidie.

Cafeaua nu este recomandata femeilor in perioada menopauzei si postmenopauzei pentru ca favorizeaza osteoporoza.

Sursa: http://www.e-sana.ro/index.php?a=1649

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *