Influenta principalelor elemente climatice asupra organismului uman

Omul este o fiinta meteosensibila, reactionand diferit la elementele climatice, in functie de fondul genetic trebuie sa-si constientizeze meteorosensibilitatea si sa-si evalueze potentialul de aclimatizare pentru a putea preveni eventualele situatii de risc ce ii pot afecta sanatatea, siguranta, productivitatea si creativitatea. Meteosensibilitatea este sensibilitatea detinuta de un organism la modificarile atmosferice, prin declansarea sau…

Citește mai departe

Efectele terapeutice ale cainilor

Datele statistice arata ca animalul de companie preferat, la nivel mondial, este cainele. Gabriela Stanciu, psiholog clinician, ne explica impactul pe care il au cainii asupra copiilor, familiei, dar si asupra noastra. Originea relatiei dintre om si caine se pierde undeva in negura timpului. Nenumarate descoperiri arheologice, din diferite zone ale globului, au semnalat faptul…

Citește mai departe

Pisica, un adevarat medicament viu. Care sunt uimitoarele moduri prin care te poate vindeca

Capacitatile vindecatoare ale pisicilor erau cunoscute si apreciate inca din antichitate, mai ales in Egipt. Cine are pisica stie ca aceasta este extrem de curata, gratioasa, cocheta, comoda, sireata, mare iubitoare de libertate, longeviva. Aceasta felina inca mai reprezinta o enigma a lumii animale, deoarece nu se stie nici pana azi cum de reuseste sa…

Citește mai departe
Beneficiile neașteptate ale păpădiei pentru sănătate

Beneficiile neasteptate ale papadiei pentru sanatate

Papadia este o planta de sezon spre care nutritionistii indruma pentru culoarea ei, galben-placuta, dar, mai ales, pentru excelentele calitati alimentare. Ficatul functioneaza mai bine daca apelam la frunzele de papadie, afirma specialistii din intreaga lume. Papadia ar trebui apreciata mai mult, atrag atentia nutritonistii romani! Organismul are nevoie de mai mult fier primavara, iar…

Citește mai departe
Siropul de c?tin? cre?te imunitatea ?i pofta de mâncare

Siropul de catina creste imunitatea si pofta de mancare

Siropul de catina este obtinut prin macerarea la rece, fara fierberea fructelor de catina, procedeu care permite pastrarea intregului continut de vitamine, dar in special pastrarea vitaminei C, care se distruge foarte usor. Catina contine si calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, vitaminele D, F, P si K. Supranumita „ginsengul romanesc“, datorita continutului de principii…

Citește mai departe
Ciuperca lui Dumnezeu (Agaricus blazei muril)

Ciuperca lui Dumnezeu (Agaricus blazei muril)

Ciuperca lui Dumnezeu contine 120 de elemente, fiind bogata in proteine, vitamine si minerale. Contine o serie de steroizi care opresc dezvoltarea celulelor canceroase. Are proprietatea de a diminua efectele secundare ale chimioterapiei si radioterapiei, facand sa creasca imunitatea organismului. Specialistii au observat ca efectul antitumoral este de 100%. Ciuperca ajuta in diabet, vitalizand pancreasul…

Citește mai departe
Miracolul din farfurie. 13 motive (s?n?toase) ca s? m?nânci fasole verde. Afl? în ce afec?iuni te ajut?

Miracolul din farfurie. 13 motive (sanatoase) ca sa mananci fasole verde. Afla in ce afectiuni te ajuta

Starea noastra de sanatate se poate imbunatati considerabil daca vom consuma regulat fasole verde deoarece contine vitaminele A, B si C, oligoelemente, betacaroten si saruri minerale (calciu, siliciu, fosfor, fier, mangan, magneziu, hidrati de carbon). 1. Impiedica asimilarea zaharurilor Consumul regulat de fasole verde proaspata impiedica asimilarea zaharurilor, datorita continutului sa mare de fibre. Pentru…

Citește mai departe

Remedii din plante pentru oboseala

Ghimbirul, energizant natural Cu un aroma aparte si cu un gust usor picant, ceaiul de ghimbir se numara printre cele mai bune surse de energie oferite de natura. Datorita proprietatilor vitaminizante (C, A, B2, B3, E) si mineralizante (fier, zinc, potasiu), ghimbirul alunga starea de oboseala, inclusiv cea din convalescenta. Spre deosebire de cafea, ceaiul…

Citește mai departe

Poluarea aerului in interiorul cladirilor, al patrulea factor de risc in scaderea sperantei de viata

Recenta clasificare a poluarii aerului exterior ca factor de risc cancerigen de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu inseamna ca dusmanul plamanilor a miliarde de oameni se afla numai afara, ci atmosfera este poluata si in interiorul locuintelor, noteaza France Presse. ‘Poluarea aerului interior este al patrulea factor de risc, ca importanta, in scaderea…

Citește mai departe

Cele mai toxice 10 alimente pe care le consumam frecvent

Obisnuim sa credem ca alimentele consumate frecvent contin doar vitamine si elemente nutritive, fiind benefice pentru sanatatea noastra. Ei bine, foarte multe dintre aceste alimente comune ascund si substante toxice, extrem de periculoase. TopTenz a aflat secretele celor mai cunoscute, dar si celor mai toxice fructe, legume sau feluri de mancare, prezentand conditiile in care acestea devin daunatoare. Cassava (Yuca) Cassava este un…

Citește mai departe

Excesul de vitamine sintetice la copii poate avea consecinte grave

Peste 60% dintre parinti dau medicamente copiilor fara recomandarea medicului, desi automedicatia poate avea consecinte grave asupra sanatatii lor. „Adaptarea alimentatiei la varsta, la particularitatile digestive ale copilului este esentiala pentru viitorul lui. Promovam alimentatia naturala dupa nastere in scop de prevenire a bolilor, a obezitatii si pentru o apropiere afectiva de mama.” Parintii invoca…

Citește mai departe

Matasea de porumb, leac pentru rinichi

Matasea de porumb este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri ca fiind un bun diuretic natural. Are, de asemenea, proprietati antiinflamatorii si calmante, ajuta la eliminarea kilogramele in plus si a pietrelor de la rinichi, amelioreaza durerile premenstruale, rezolva afectiunile prostatei si alte numeroase alte probleme urinare. Matasea de porumb are in compozitia sa…

Citește mai departe

Stilul de viata sanatos scade pericolul de hipertensiune arteriala

Exercitiile fizice regulate, pastrarea in limite normale a masei corporale, consumul moderat de alcool si o alimentatie bogata in legume pot reduce chiar si cu doua treimi riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu finlandez. Potrivit realizatorilor cercetarii, mersul zilnic pe jos si limitarea la doua pahare de bauturi alcoolice sunt suficiente pentru „a reduce…

Citește mai departe

Antibiotic natural – usturoiul

Proprietatile nutritive ale usturoiului si cepei sunt marcate in special de prezenta unor importante cantitati de vitamine, mai ales A, B1, B2, C si a unor substante minerale utile printre care: fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu. Documente dintre cele mai vechi amintesc de efectele terapeutice ale usturoiului. De exemplu constructorii de piramide din Egiptul…

Citește mai departe

Ciocolata neagra previne aparitia infarcturilor si a accidentelor vasculare cerebrale

Ciocolata neagra previne aparitia infarcturilor si a accidentelor vasculare cerebrale. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea din Melbourne, Australia. Specialistii sunt de parere ca acest aliment ar trebui inclus in dieta persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare si prezinta un risc crescut de a se confrunta cu afectiunile…

Citește mai departe
În Romania, prevalen?a obezit??ii este de 37% la popula?ia adult?

In Romania, 44% dintre femei si 58% dintre barbati sunt supraponderali sau obezi

In Romania, obezitatea si supraponderabilitatea afecteaza 44% dintre femei si 58% dintre barbati. Nu vorbim de o simpla lipsa de autocontrol, a fi supraponderal sau obez este o boala. Un raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii situeaza obezitatea printre primii 5 factori care cresc riscul de imbolnavire si rata mortalitatii, alaturi de: subalimentatia, sexul…

Citește mai departe
Centrul natura: Despre etichete – sau ”sunt vegetarian” ori ”carnivor”

1 Octombrie – Ziua Mondiala a Vegetarianismului

Vegetarienii din intreaga lume celebreaza astazi Ziua Mondiala a Vegetarianismului, sarbatoare care promoveaza stilul de viata sanatos in care carnea lipseste cu desavarsire. Comunitatea mondiala a vegetarienilor numara deja sute de milioane de membri pe tot cuprinsul globului, din Austria pana in Iran, din Israel pana in Nepal si din Noua Zeelanda pana in Zambia….

Citește mai departe