Pisica, un adevarat medicament viu. Care sunt uimitoarele moduri prin care te poate vindeca

Capacitatile vindecatoare ale pisicilor erau cunoscute si apreciate inca din antichitate, mai ales in Egipt. Cine are pisica stie ca aceasta este extrem de curata, gratioasa, cocheta, comoda, sireata, mare iubitoare de libertate, longeviva. Aceasta felina inca mai reprezinta o enigma a lumii animale, deoarece nu se stie nici pana azi cum de reuseste sa presimta apropierea unui cutremur ori a unor mari variatii ale presiunii atmosferice, sau cum reuseste sa se intoarca acasa, la stapanul sau, de la distante de zeci sau sute de kilometri.

Fara sa aiba studii de specialitate, pisicile simt cand un om este bolnav si pot identifica energia negativa in organism. Ele au un camp electromagnetic foarte puternic, iar prin contactul intre om si pisica undele electromagnetice ale acesteia neutralizeaza undele emise de un organism bolnav.

Medicii au observat, de multa vreme, ca in familiile in care exista animale de companie, in special pisici, atmosfera e mai senina, bolile sunt mai rare, iar cand apar, afectiunile se vindeca mai repede.

Pisica simte daca te doare ceva

Nu trebuie sa te miri daca o pisica ti se asaza in poala, daca stai intins pe pat, sau dupa cap, in zona cervicala. Pisica incearca sa se lipeasca de acea parte a corpului unde se afla organul bolnav si, dupa un timp, durerea se potoleste si omul se simte mai bine.

Pisicile reduc starile de neliniste, calmeaza, trezesc sentimente de incredere, de optimism.

Pisica si inima

Sistemul cardiovascular pare a fi „specializarea” acestor patrupede. Pisicile sunt excelenti „cardiologi”, asa ca cei care sufera de hipertensiune, au trecut printr-un infarct sau accident cerebral li se recomanda sa tina mai des, in brate, o pisica. Din experienta s-a constatat ca prezenta in casa a unei pisici stabilizeaza tensiunea arteriala si la persoanele cu distonie neurovegetativa.

Conform observatiilor facute de cercetatorii americani, in cazul persoanelor care au pisici, riscul de a face un infarct scade cu 30-40%. Iubitorii de pisici spun ca favoritele lor diagnosticheaza intotdeauna corect starea de spirit si de sanatate a stapanului, se asaza pe pieptul lor si adesea previn chiar atacurile de cord.

Pisica si creierul

Un alt efect uimitor al influentei pisicilor asupra organismului omului este imbunatatirea memoriei. Medicii au gasit urmatoarea explicatie: cea mai mare acumulare de puncte, care activeaza memoria, se afla in centrul palmei. Pentru stimularea acestor centri, in Orient se fabrica bile speciale. Cate doua asemenea bile se tin, zilnic, in fiecare palma, rostogolindu-le. La noi aceasta practica nu este raspandita, in schimb ne putem mangaia cainele sau, cu o eficienta si mai mare, pisica.

Specialistii au mai observat ca aceste animale ajuta la reducerea mai rapida a febrei, in cazul persoanelor racite sau gripate, calmeaza senzatiile dureroase si chiar intaresc oasele. Conform uneia dintre ipoteze, torsul ar fi sursa actiunii terapeutice a pisicilor. S-a masurat si frecventa pe care o are torsul pisicii – intre 25 si 50 Hz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *