Efectele terapeutice ale cainilor

Datele statistice arata ca animalul de companie preferat, la nivel mondial, este cainele. Gabriela Stanciu, psiholog clinician, ne explica impactul pe care il au cainii asupra copiilor, familiei, dar si asupra noastra. Originea relatiei dintre om si caine se pierde undeva in negura timpului. Nenumarate descoperiri arheologice, din diferite zone ale globului, au semnalat faptul…

Citește mai departe

Pisica, un adevarat medicament viu. Care sunt uimitoarele moduri prin care te poate vindeca

Capacitatile vindecatoare ale pisicilor erau cunoscute si apreciate inca din antichitate, mai ales in Egipt. Cine are pisica stie ca aceasta este extrem de curata, gratioasa, cocheta, comoda, sireata, mare iubitoare de libertate, longeviva. Aceasta felina inca mai reprezinta o enigma a lumii animale, deoarece nu se stie nici pana azi cum de reuseste sa…

Citește mai departe

Tanar lovit in cap cu pistolul de un angajat al Politiei Locale din Capitala. Se anunta proteste [video]

UPDATE – Societatea civila s-a organizat pe Facebook si se pregateste de protest. Diseara, de la ora 19:30, oamenii sunt asteptati in fata sediului Politiei Locale Sector 1 pentru a-si exprime nemultumirea fata de agresiunea tanarului Ionut Cojan. „Luam atitudine impotriva Politiei Locale, o institutie de forta evoluata prin sporirea succesiva a puterilor unor pazinici…

Citește mai departe

Terapii asistate de… iepuri

Exista terapii asistate de caini sau de cai, dar mai nou, la Cluj, se folosesc si iepurii. Exista terapii asistate de caini sau de cai, dar mai nou, la Cluj, se folosesc si iepurii. Incepand din acest an, in doua scoli pentru copii, cu diferite deficiente, s-a implementat acest proiect pilot, iar specialistii vor sa…

Citește mai departe
Proiect major de tratare a apelor uzate din jurul Bucure?tiului, finan?at de UE cu 130 de milioane de euro

Circuitul noroiului in natura

De mai multa vreme, chiar foarte de demult, in mediul ambiant al marilor orase, ca sa nu mai vorbim de capitala, se petrec fenomene care, in mod nedrept, sint abandonate de stiinta contemporana. Daca pentru identificarea, descrierea, analiza si controlul circuitului apei in natura preocuparile sint de mii de ani, incepind cu Xenofan din Colofon,…

Citește mai departe

Proiectul „Un bebe, un arbore” la Cluj – Boc planteaza copaci si tine bebelusi in brate

Primarul Emil Boc a plantat arbori pentru nou-nascuti si a tinut in brate bebelusi in timp ce parintii acestora plantau si ei copaci, miercuri, la Cluj-Napoca, unde municipalitatea deruleaza proiectul „Un bebe, un arbore”. Emil Boc a participat, miercuri, la o actiune in cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, unde parintii au plantat arbori pentru nou-nascuti, actiunea…

Citește mai departe
Rockefellerii vor investi peste 50 de miliarde de dolari în energia curat?

TIB si Targul International de Energie Regenerabila 2012 – date statistice si noutati prezentate

In perioada 17-20 octombrie 2012, Centrul Expozitional ROMEXPO a gazduit editiile 2012 ale targurilor: TIB (Targul Tehnic International Bucuresti) si EEE (Targul International de Energie Regenerabila, Energie Conventionala, Echipamente si Tehnologii pentru Industria de Petrol si Gaze Naturale).  TIB si EEE au debutat miercuri, 17 octombrie, cu ceremonia deschiderii oficiale, eveniment la care au luat…

Citește mai departe

Concluziile evenimentului DUNAREA & DELTA 2012

In perioada 28 – 30 iunie 2012,ROMEXPO, sub Patronajul Ministerului Afacerilor Externe din Romania si in colaborare cu Camerele de Comert si Industrie din Romania, a organizat cea de-aa 2-a editie a Targului International Dunarea & Delta. Desfasurat sub sloganul “Smart Cities, Smart Regions”, evenimentul s-a derulat sub forma unei expo-conferinte la care au participat o serie de…

Citește mai departe

Legenda comunei inecate in reziduurile toxice de la cariera Rosia Poieni, aflata in proprietatea CupruMin

Bomba ecologica creata de compania CupruMin a sters de pe fata pamantului comuna Geamana din Valea Sesei, aflata in Muntii Apuseni. Rand pe rand, 480 de familii au fost nevoite sa isi abandoneze pamanturile, biserica si mortii, in urma cu aproape 30 de ani, pentru a face loc iazului de decantare in care erau deversate…

Citește mai departe

De ce cangurii au brate scurte si picioare lungi?

Bratele mici ale marsupialelor sunt necesare pentru supravietuirea in „buzunarele” mamelor. Oamenii de stiinta cred ca au descoperit motivul pentru care cangurii au bratele scurte, desi picioarele lor sunt lungi si puternice. Cangurii au brate mici intrucat acestea sunt necesare pentru a supravietui in marsupiul mamei imediat dupa ce se nasc, confirma o noua analiza….

Citește mai departe