Imbratisarile benefice pentru sanatate: previn infectiile si alunga stresul

0
444
Îmbrăţişările benefice pentru sănătate: previn infecţiile şi alungă stresul
Îmbrăţişările benefice pentru sănătate: previn infecţiile şi alungă stresul
Imbratisarile benefice pentru sanatate: previn infectiile si alunga stresul
Imbratisarile benefice pentru sanatate: previn infectiile si alunga stresul

Iata inca un motiv bun sa ne imbratisam. Oamenii de stiinta sustin ca strangerile in brate sunt o binecuvantare pentru sanatate, ajutand la prevenirea infectiilor si la indepartarea stresului. O simpla imbratisare este de natura sa reduca simptomele bolilor, efectul fiind cu atat mai mare, cu cat mai des e practicat gestul, releva un nou studiu americant, scrie adevarul.ro.

Pentru a ajuge la aceasta concluzie, cercetatori de la Carnegie Mellon University, SUA, au chestionat 400 de persoane in ceea ce priveste conflictele lor personale si tipul de sprijin pe care il primesc.

Ulterior, cercetatorii au expus participantii la studiu unui virus comun care provoaca raceala, iar apoi i-au tinut in carantina.

Rezultatele experimentului au aratat ca persoanele care aveau sentimentul ca sunt sustinute de familie si prieteni erau mai putin susceptibile de a deveni victimele infectiilor asociate situatiilor stresante.

O constatare interesanta a fost ca imbratisarile erau responsabile de o treime din efectul protector al acestui suport social.

Subiectii care se simteau sprijiniti mai mult – si aveau parte de mai multe imbratisari – prezentau semne de boala mai putin severe, indiferent de nivelul de stres la care erau supusi.

Acest lucru sugereaza ca a fi imbratisat de o persoana de incredere poate o modalitate buna de a transmite sprijinul, cresterea frecventei imbratisarilor find un mijloc eficient de reducere a efectelor nocive ale stresului“, a precizat Sheldon Cohen, profesor de psihologie.

Oamenii de stiinta stiau ca persoanele care afirma ca au parte de suport social sunt mai protejate de efectele stresului in cazul unor tulburari precum depresia si anxietatea.

Cu ocazia acestui studiu, ei au dorit sa verifice daca perceptiile de sustinere din partea altor oameni sunt la fel de eficiente in ceea ce priveste sensibilitatea la infectii indusa de stres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.