Beneficiile nasterii naturale pentru copil si mama

Beneficiile nasterii naturale pentru copil si mama
Beneficiile nasterii naturale pentru copil si mama
Beneficiile nasterii naturale pentru copil si mama

Dovezile stiintifice arata ca cel putin in acest caz, natural este sinonim cu mai bine. Iti prezentam beneficiile nasterii naturale, atat pentru bebelus cat si pentru tine, mamica lui!

Beneficiile nasterii naturale pentru bebelus:

Bebelusul vine pe lume atunci cand este pregatit.

Riscul de aparitie a problemelor respiratorii este minim.

Flora intestinala buna.

Buna functionare a sistemului nervos.

Bebelusii nascuti pe cale vaginala sunt mai interesati de activitatile legate de alaptare.

Bebelusii nasuti natural suporta mai bine stresul decat cei nascuti prin cezariana.

 

In momentul cezarienei, in corpul bebelusului se genereaza un nivel crescut de stres, fapt ce face ca si pe viitor copilul sa reactioneze exagerat in fata situatiilor stresante.

Alte beneficii ale nasterii naturale pentru bebelus:
Statistic, bebelusii nascuti vaginal au un risc cu 20% mai mic sa dezvolte diabet de tip 1 decat bebelusii nascuti prin cezariana.
In cazul nasterii naturale nemedicate, copilul nu va suferi de pe urma medicamentelor administrate mamei.
Contactul piele pe piele poate fi asigurat imediat dupa nastere, aceasta avand numeroase beneficii din punct de vedere psihologic si fiziologic.
Beneficiile pentru mama:
Recuperare mai rapida si spitalizare de scurta durata. La cateva ore dupa nasterea naturala mama este destul de odihnita incat sa mearga singura la baie, sa faca un dus sau sa ia bebelusul in brate.

Absenta riscului legat de cicatricea uterina. In unele cazuri, cicatricea care ramane pe uter dupa cezariana poate determina dificultati in a obtine o noua sarcina sau in a o duce la termen. Absenta riscului legat de orice interventie chirurgicala si de anestezie. Absenta riscului legat de dezvoltarea aderentelor dupa interventia chirurgicala.

Mortalitatea materna este net inferioara in cazul nasterii naturale, fata de nasterea prin cezariana. Din punct de vedere psihologic, nasterea naturala este esentiala pentru femei, care recunosc ca s-au simtit dupa aceea mult mai puternice si mai pregatite sa faca fata oricarei provocari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *