Ciocolata neagra previne aparitia infarcturilor si a accidentelor vasculare cerebrale

Ciocolata neagra previne aparitia infarcturilor si a accidentelor vasculare cerebrale

Ciocolata neagra previne aparitia infarcturilor si a accidentelor vasculare cerebrale. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea din Melbourne, Australia.

Specialistii sunt de parere ca acest aliment ar trebui inclus in dieta persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare si prezinta un risc crescut de a se confrunta cu afectiunile mentionate mai sus, noteaza Daily Mail.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie savantii au monitorizat timp de un deceniu un grup de 2.013 de persoane care sufereau de sindromul metabolic – o afectiune care include toleranta scazuta la glucoza, dislipidemie, hipertensiune arteriala, obezitate si hiperinsulinemie, dar cu toate acestea nu sufereau de diabet si nu aveau antecedente cardiace, precum un preinfarct. In plus, voluntarii nu urmau un tratament pentru hipertensiune.

In urma evalurii, savantii au observat ca includerea a 100 de grame de ciocolata neagra in regimul persoanelor care se confrunta cu afectiuni cardiace ajuta la diminuarea riscului de a suferi de a un infact sau a unui accident vascular cerebral.

Cercetatorii sunt de parere ca aceasta descoperire a lor ar putea reduce cheltuielile pe care trebuie sa le suporte pacientii bolnavi de inima, mai noteaza Daily Mail.

Expertii precizeaza ca aceste beneficii au fost observate doar in cazul ciocolatei negre, care avea un continut de 60-70% de cacao, ingredint care este bogat in flavonoide – antioxidanti care protejeaza functia cardiovasculara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *