Trei cești de ceai verde sau negru pe zi sunt benefice pentru sănătate

Trei cesti de ceai verde sau negru pe zi sunt benefice pentru sanatate

Ceaiul verde sau negru are numeroase efecte benefice asupra sanatatii. Consiliul olandez al sanatatii recomanda sa se bea trei-patru cesti de ceai pe zi dupa ce a trecut in revista toate studiile realizate pana in prezent asupra legaturii intre consumul de ceai si bolile cronice (afectiuni cardiovasculare, diabet, cancer, dementa, depresie, etc.). Specialistii subliniaza ca…

Citește mai departe

Medicii au descoperit ca o vitamina impiedica dezvoltarea celulelor canceroase

Cancerul este o afectiune pentru care medicina moderna nu a gasit inca un tratament, iar specialistii sunt de parere ca acest lucru nu se va intampla prea curand. Totusi, un progres in acest sens a fost facut, descoperindu-se faptul ca o anumita vitamina poate impiedica dezvoltarea celulelor canceroase. Potrivit healthylifetricks.com, cercetarile desfasurate in Statele Unite…

Citește mai departe
Un calmant utilizat la nivel global cre?te semnificativ riscul unei persoane de a suferi un atac de cord

Un calmant utilizat la nivel global creste semnificativ riscul unei persoane de a suferi un atac de cord

Exista alternative mai sigure pentru diclofenac, spun cercetatorii de la Scoala de Medicina si Stomatologie din Londra, care vor ca acest medicament sa fie scos de pe piata la nivel global, relateaza Telegraph.co.uk. Diclofenacul, la fel ca ibuprofenul, este un medicament non-steroidal anti-inflamator. Adesea, acesta este prescris dupa interventiile chirurgicale si pentru a combate durerile…

Citește mai departe

Dovleacul, medicament si aliment in sezonul rece

Dovleacul este o leguma saraca in calorii, ce nu contine grasimi saturate sau colesterol, insa este o sursa bogata de fibre, antioxidanti, minerale, vitamine, fiind recomandata de dieteticieni pentru controlul colesterolului si in reducerea greutatii. Culoarea galben-portocalie este dovada ca dovleacul este plin de betacaroten, care ii confera proprietati antiinflamatoare si antioxidante. Acestea impiedica aparitia…

Citește mai departe

Ciocolata neagra previne aparitia infarcturilor si a accidentelor vasculare cerebrale

Ciocolata neagra previne aparitia infarcturilor si a accidentelor vasculare cerebrale. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea din Melbourne, Australia. Specialistii sunt de parere ca acest aliment ar trebui inclus in dieta persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare si prezinta un risc crescut de a se confrunta cu afectiunile…

Citește mai departe

Margarina face bine doar in reclame

Margarina si maioneza ar preveni bolile de inima. Cel putin asa afirma producatorii. Medicii ii contrazic insa si ne atentioneaza ca margarina ne poate creste colesterolul. Mai bine mai putin unt decat margarina, spun medicii nutritionisti. Desi producatorii sustin ca metoda de fabricare a margarinei s-a imbunatatit, doctorii devin cam sceptici atunci cand vine vorba…

Citește mai departe

Cubulete cu sare si aditivi

Vreti o supa limpede de legume? Nimic mai simplu! Producatorul „cubuletelor pentru supa limpede de legume” ne spune ca „dintr-un cubulet dizolvat in jumatate de litru de apa in clocot rezulta imediat o supa de legume limpede gustoasa”. Pare o solutie simpla si ieftina, dar sa citim cu atentie eticheta! Primul ingredient este sarea. Acest…

Citește mai departe

Crema de peste cu 5 E-uri

Crema de peste afumat Salmar este un preparat despre care producatorul spune ca are un „gust care nu se uita”. Unul dintre ingredientele principale ale cremei de peste este uleiul vegetal. Producatorul nu ne spune care este natura sa botanica. Acest aspect era important, mai ales ca uleiul este folosit si la prajirea cepei. Sarea…

Citește mai departe

Heidi – Ciocolata cu conservanti

Ciocolata alba cu felii de portocala confiata Heidi este un produs care are in compozitie mai mult zahar decat unt de cacao, ceea ce duce la un dezechilibru nutritional mare. Ciocolata analizata contine conservanti intr-o cantitate mult mai mare decat unt de cacao, care ar trebui sa fie ingredientul principal. Conservantii utilizati au efecte adverse…

Citește mai departe

E223, foarte alergen

Majoritatea biscuitilor de pe piata contin E223, metabisulfit de sodiu.Nu cumparati aceste produse, mai ales daca vreti sa va hraniti copii cu ele, pentru ca riscati sa le produceti disfunctii ale organismului. Metabisulfitul de sodiu (E223) este un aditiv alimentar folosit ca antioxidant, conservant, dezinfectant si agent de albire. De cele mai multe ori este…

Citește mai departe