„Medicament minune”: drojdia de bere

drojdiedizolvata.jpgA fost utilizata intai la prepararea painii si a bauturilor alcoolice, iar apoi s-a descoperit ca poate fi folosita si in tratarea multor boli. Drojdia de bere e considerata de specialistii in terapii naturiste o sursa de energie, sanatate si frumusete.

Drojdia de bere are in compozitie o ciuperca-minune, numita stiintific saccharomyces cerevisiae. In ciuda dimensiunilor microscopice, aceasta se comporta ca o adevarata uzina de medicamente. Contine 17 vitamine (majoritatea din complexul B), 16 aminoacizi, 14 saruri minerale si circa 46% proteine, fiind numita drojdie vie. Datorita continutului sau, e utila in tratarea multor boli.

Consumul frecvent de drojdie ajuta organismul sa ramana tanar si in forma, pentru ca substantele pe care le contine ataca toxinele din sange. Acestea refac si flora intestinala distrusa de medicamente. E un ingredient minune si pentru ten, dar si in curele de slabire. Doza zilnica recomandata pentru un adult e de 25 de grame sau trei capsule (in cazul comprimatelor cumparate de la farmacie).

Caracteristici curative

Drojdia de bere este considerata un fel de medicament universal, pentru ca trateaza: enterite, colite, diaree, ciroza, lipsa vitaminei B in toate formele, diabet zaharat, furunculoza, acnee si seboree, scleroza in placi, osteomielita, pneumonie, gripe, variola sau anemie. Mai mult, este recomandata in avitaminoze, afectiuni neurologice si neuromusculare sau in manifestarile nervoase ale alcoolismului. Ajuta la cresterea parului si poate fi folosita de sportivi, pentru ca mareste rezistenta la oboseala si eliminarea toxinelor. Este eficienta in combaterea anemiei, in raceli, boli infectioase, dar si in afectiuni cardiovasculare cronice, pentru ca regleaza nivelul colesterolului si al tensiunii arteriale. Cu exceptia persoanelor alergice la acest produs, nu se cunosc contraindicatii la tratamentul cu drojdie. Uneori, poate da o usoara balonare.

Indicata si pentru copii

Pentru ca stimuleaza procesul de crestere si ajuta la dezvoltarea psihica si intelectuala, drojdia e recomandata si pentru cei mici. Doza pentru copiii intre 4 si 8 ani este de o treime din cea pentru adulti, iar pentru copiii intre 8 si 14 ani este o jumatate din cantitatea pentru adulti. Drojdia de bere poate fi luata si amestecata cu legume, in apa sau in supa.

Cum o putem consuma

Exista mai multe feluri de drojdie de bere, oricare fiind buna in terapie. Aceasta se poate consuma atat proaspata, cat si uscata, dar este eficienta doar dupa o cura de trei-patru luni. Se administreaza de doua-trei ori/zi, dizolvata in lichide, inainte de masa. Ea taie pofta de mancare, micsorand numarul de calorii primite de organism. Senzatia de satietate se resimte aproape imediat si se mentine mai multe ore.

Drojdia proaspata, aceea folosita si la prepararea painii, se poate consuma in combinatie cu miere: la o lingurita de drojdie se adauga doua lingurite de miere si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. Doza zilnica pentru un adult e de trei lingurite de amestec, pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara.

Drojdia uscata se gaseste la pliculete si este mai putin eficienta din punct de vedere terapeutic. In jumatate de litru de suc de morcovi se pun doua lingurite de drojdie uscata, se amesteca bine si se pastreaza la frigider. Se bea intreaga cantitate de preparat intr-o zi, in trei reprize.

Tabletele de drojdie din farmacii si din magazinele naturiste sunt la fel de eficiente in terapii, acestea administrandu-se conform prospectului.

Sursa : www.libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *