Trei cesti de ceai verde sau negru pe zi sunt benefice pentru sanatate

Trei cesti de ceai verde sau negru pe zi sunt benefice pentru sanatate
Trei cesti de ceai verde sau negru pe zi sunt benefice pentru sanatate

Ceaiul verde sau negru are numeroase efecte benefice asupra sanatatii. Consiliul olandez al sanatatii recomanda sa se bea trei-patru cesti de ceai pe zi dupa ce a trecut in revista toate studiile realizate pana in prezent asupra legaturii intre consumul de ceai si bolile cronice (afectiuni cardiovasculare, diabet, cancer, dementa, depresie, etc.).

Specialistii subliniaza ca este vorba de ceai „adevarat” si nu de infuzii sau ceaiuri de fructe, relateaza passionsante.be.

Ceaiul are un efect pozitiv asupra presiunii arteriale, consumul zilnic a cinci cesti de ceai negru sau a trei cesti de ceai verde reducand presiunea sistolica in medie cu 2 mmHg. In plus, amelioreaza nivelul de colesterol: trei cesti de ceai negru sau verde pe zi ar scadea nivelul colesterolului „rau” (LDL).

Acest dublu efect (presiune arteriala si colesterol) contribuie la prevenirea bolilor vasculare (cardiace si cerebrale).

Un alt aspect mentionat de passionsante.be este ca patru cesti de ceai negru sau verde ar scadea cu circa 15% riscul de a face diabet.

Nu s-a demonstrat in schimb, cel putin deocamdata — vreun efect pozitiv al consumului de ceai asupra riscului de a dezvolta cancer (de san, colon, plamani), dementa sau depresie. Este cercetat in prezent rolul sau precis in controlul greutatii, iar studiile vor continua.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente