Trei cești de ceai verde sau negru pe zi sunt benefice pentru sănătate

Trei cesti de ceai verde sau negru pe zi sunt benefice pentru sanatate

Ceaiul verde sau negru are numeroase efecte benefice asupra sanatatii. Consiliul olandez al sanatatii recomanda sa se bea trei-patru cesti de ceai pe zi dupa ce a trecut in revista toate studiile realizate pana in prezent asupra legaturii intre consumul de ceai si bolile cronice (afectiuni cardiovasculare, diabet, cancer, dementa, depresie, etc.). Specialistii subliniaza ca…

Citește mai departe
Ceaiul verde, beneficii miraculoase pentru piele

Ceaiul verde si vinul protejeaza creierul impotriva maladiei Alzheimer

Ceaiul verde si vinul au efecte protectoare contra maladiei Alzheimer intrucat ambele bauturi contino molecula care impiedica placile amiloide sa distruga celulele nervoase din creier. Vinul si ceaiul verde contin fiecare un polifenol, resveratrol respectiv EGCG, molecule cunoscute pentru proprietatilelor antioxidante si pentru actiunile lor benefice contra diabetului, obezitatii si cancerului. Comprimate continand doze concentrate…

Citește mai departe

De ce consumul zilnic de antioxidanti este vital pentru sanatate

Diferentele bruste de temperatura care survin la schimbarea anotimpurilor solicita corpului un efort de adaptare. Acesta dureaza aproximativ doua saptamani, timp in care intervine dereglarea metabolismului, iar slabirea fizica duce la o scadere a sistemului imunitar. In aceste momente, principalii dusmani ai organismului sunt radicalii liberi, care pot fi combatuti doar cu ajutorul antioxidantilor. Actiunea…

Citește mai departe

Doctorul Watson contrazice parere generala, potrivit careia alimentele „minune” lupta impotriva cancerului

Laureatul Nobel James Watson atrage atentia asupra produselor pe care oamenii le folosesc pentru a preveni aparitia sau dezvoltarea celulelor canceroase, spunand ca s-a dovedit ca acesta pot sa ajute maladia in loc sa o distruga. Doctorul Watson contrazice parere generala, potrivit careia alimentele „minune”, precum afinele, broccoli, semintele goji, kiwi, batatele sau ceaiul verde…

Citește mai departe

Ceapa combate inflamatiile prostatei

Barbatii care au probleme cu prostata se plang ca, de-a lungul anilor, tratamentul recomandat de urologi nu are efectele asteptate, deoarece durerile in abdomen se mentin si atunci cand urineaza. Imbucurator este faptul ca urologii californieni au descoperit „un leac” foarte eficient, la indemana bolnavilor care se confrunta cu aceste probleme. Este vorba despre ceapa,…

Citește mai departe

Merele previn formarea cheagurilor de sange

Merele, ceapa, portocalele si ceaiul verde sau negru sunt produse apte sa contribuie la prevenirea formarii cheagurilor de sange, datorita continutului mare de rutin, un flavonoid din clasa flavonoli glicosidici alcatuit din flavonolul Quercetin si Rutinoza (o dizaharida), sustine o echipa de cercetatori de la Harvard Medical School (Massachusetts), transmite Med Daily. Rutinul, au descoperit…

Citește mai departe

Ceaiul verde imbunatateste memoria

Pe langa abilitatea de a asigura o buna functionare a inimii, se pare ca ceaiul verde ajuta si la dezvoltarea memoriei. Descoperirea a fost facuta in China si arata ca proprietatile chimice ale ceaiului verde promoveaza generarea de celule cerebrale, lucru care ofera beneficii pentru memorarea spatiala. “Au existat nenumarate studii care analizau capacitatea sa…

Citește mai departe

Alimente care protejeaza pielea de soare

Actiunea razelor ultraviolete asupra pielii reprezinta una dintre cauzele imbatranirii premature a acesteia. Un lucru mai putin cunoscut este faptul ca, in afara cremelor de protectie solara, exista si alimente care ajuta organismul sa faca fata mai bine agresiunii soarelui. Odata cu sosirea verii, creste si preocuparea pentru o piele frumoasa, deoarece imbracamintea de vara ne…

Citește mai departe

Cea mai buna solutie pentru hidratare si energizare in zilele caniculare este ceaiul verde neindulcit

Cea mai buna solutie pentru hidratare si energizare in zilele caniculare este ceaiul verde neindulcit, spune Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Dr. Gheorghe Mencinicopschi: ceaiul verde este cel mai bun energizant in zilele de canicula Deshidratarea si moleseala care ne fac „legume” in zilele de canicula pot fi atacate si prin remedii naturiste,…

Citește mai departe

Comisia Europeana ingroapa alimente traditionale. Beneficiile prunelor, iaurtului, mierii nu sunt recunoscute

Comisia Europeana nu recunoaste ca prunele au efect laxativ, ca iaurtul intareste sistemul imunitar, ca mierea de albine sau ceaiul verde sunt benefice pentru sanatate Comisia Europeana a aprobat o lista cu mentiunile nutritionale si de sanatate care pot fi inscrise pe ambalajele produselor alimentare, producatorii avand la dispozitie sase luni sa-si adapteze practicile la…

Citește mai departe

Baut in cantitati prea mari, ceaiul verde poate afecta oasele, scazandu-le densitatea

Baut in cantitati prea mari, ceaiul verde poate afecta oasele, scazandu-le densitatea, se arata intr-un studiu american efectuat pe soareci. Studii anterioare, de origine japoneza, au demonstrat ca ceaiul verde, consumat cu regularitate, reduce riscul de boli cardiovasculare si protejeaza persoanele obeze impotriva steatozei hepatice (ficatul gras). Totusi, pe langa efectele benefice, ceaiul verde se…

Citește mai departe