O substanta din ceaiul verde este folosita pentru eradicarea a doua tipuri de cancer de piele

0
537
Ceaiul verde îmbun?t??e?te memoria ?i capacitatea de înv??are
Ceaiul verde îmbunătăţeşte memoria şi capacitatea de învăţare
O substanta din ceaiul verde este folosita pentru eradicarea a doua tipuri de cancer de piele

O substanta din ceaiul verde este folosita pentru eradicarea a doua tipuri de cancer de piele. Pacientii nu trebuie sa-l bea, pentru ca nu are efect in acest fel.

Extractul de ceai verde se gaseste in cantitati mici in ceai si este prea slab pentru a lupta impotriva cancerului, insa specialistii au gasit o metoda prin care sa foloseasca substanta in beneficiul pacientilor, scrie Adevarul.

Cercetatorii de la doua universitati (Strathclyde si Glasgow) au creat celule cu ajutorul extractului de ceai verde epigalocatechina – EGCG -. Ei au testat proteina creata pe suprafetele celulelor canceroase si au constatat ca doua treimi din tumori au disparut, potrivit jurnalului „Nanomedicine”.

In plus, nu s-au constatat efecte secundare.

Oamenii de stiinta au efectuat testele pentru doua tipuri de cancer: carcinom epidemioid, care se manifesta prin aparitia solzilor pe piele, si melanomul, care se dezvolta, de multe ori, in cazul persoanelor cu alunite.

In ambele cercetari, s-a constatat ca 40% din tumori s-au evaporat, iar in cazul carcinoamelor, acestea s-au redus cu 30%. De asemenea, s-au observat scaderi si la cei cu melanom.

„Rezultatele sunt incurajatoare si speram sa putem pava drumul spre un tratament eficient impotriva cancerului. Cand am folosit extractul, tumorile s-au redus in fiecare zi”, a declarat cercetatorul Christine Dufes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.