Efectele anticancer ale ceaiului verde au fost dovedite

0
414
Ceaiul verde, beneficii miraculoase pentru piele
Ceaiul verde ne ajută să fim mai inteligenţi
Efectele anticancer ale ceaiului verde au fost dovedite

Medicii au speculat, fara a avea insa o dovada certa, posibilele beneficii ale consumului de ceai verde, in prevenirea unor forme de cancer. Ceaiul verde a fost asociat cu stimularea sistemului imunitar inca din cele mai vechi timpuri si se pare ca aici sta marele beneficiu pe care acesta il aduce sanatatii.

Studiile medicale referitoare la beneficiile ceaiului verde au fost deseori promitatoare, dar niciodata concludente. Dar acum, medicii au identificat modul in care ceaiul verde previne aparitia si blocheaza, in principal, evolutia cancerului de san si a celui de prostata, scrie ziare.com .

Studii aprofundate asupra ceaiului verde au dovedit ca anumiti polifenoli din acesta inhiba doua proteine care stimuleaza cresterea celulelor tumorale si migratia acestora. La aceasta concluzie s-a ajuns dupa un studiu la care au fost implicate 40 de femei care sufera de cancer de san si care nu au raspuns pozitiv la tratamentele clasice. Concluziile studiului au fost prezentate la mijlocul lui octombrie in cadul celei de-a 11-a Conferinte Internationale privind prevenirea cancerului.

Acest mecanism se produce si in cazul barbatilor care sufera de cancer de prostata. In cazul lor, studiul a cuprins 67 de barbati bolnavi de cancer de prostata care au baut in fiecare zi sase cesti de ceai verde, efectele asupra evolutiei bolii fiind evidente, volumul tumoral inregistrand o scadere considerabila, in conditiile in care medicatia traditionala nu mai avea efecte.

Cercetarea se concentreaza in acest moment in prepararea unui extract de ceai verde denumit comercial Polyphenon E, care contine mai multe polifenoli decat cei adusi de o ceasca de ceai verde.

Femeile din grupul de studiu au primit acest extract de ceai verde si au avut un nivel semnificativ mai mic ale factorilor de crestere a tumorii pe parcursul a doua luni de tratament, ceea ce reprezinta o dovada clara a beneficiilor pe care le aduce acest compus din ceaiul verde. Un alt obiectiv al acestui studiu este acela de a stabili o doza corespunzatoare de extract de ceai verde pentru a avea cel mai bun efect terapeutic.

Medicii sustin ca nu se pot hazarda sa afirme cu tarie ca ceaiul verde previne cancerul, desi rezultatele par a fi evidente. O dovada este Japonia, unde consumul de ceai verde este de trei ori mai mare decat in restul lumii, iar rata imbolnavirilor de cancer de san si de prostata este de trei ori mai mic.

Trebuie spus ca aceste studii au folosit ceaiul verde in forma sa pura sau extrase concentrate de ceai verde. Cei care spera sa beneficieze de avantajele ceaiului verde ar trebui sa stie ca majoritatea produselor de ceai verde din comert contin cantitati mici de ceai verde, adesea amestecate cu zahar sau arome.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.