Numărul cazurilor de cancer va crește cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS)

Numarul cazurilor de cancer va creste cu aproximativ 70% in urmatoarele doua decenii (OMS)

Cancerul reprezinta una dintre principalele cauze ale morbiditatii si mortalitatii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi si 8,2 milioane de decese cauzate de maladie in 2012, subliniaza Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) intr-un articol publicat miercuri pe site-ul sau, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Cancerului. Potrivit OMS, numarul cazurilor…

Citește mai departe

6 animale care simt bolile si presimt dezastrele naturale

Se vorbeste de mult despre animale care, datorita „super-puterilor” lor – simturi diferite de cele ale oamenilor, cantitativ sau calitativ – pot sa perceapa apropierea unor dezastre naturale sau sa detecteze existenta unor boli. Iata cateva exemple de specii cu astfel de abilitati, evidentiate prin studii stiintifice, informeaza Descopera.ro. 1. Cea mai recenta descoperire se…

Citește mai departe
Carnea de pui, bomba alimentara

Carnea de pui, bomba alimentara

In ultimii 30 de ani s-a inregistrat o crestere a consumului de carne de pui la nivel mondial. Majoritatea oamenilor considera ca includerea in mediul zilnic a carnii albe aduce multiple beneficii. Adevarul este insa altul. In aceasta perioada, riscul dezvoltarii obezitatii s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se considera…

Citește mai departe

Prof. dr. Pavel Chirila: O treime dintre cancere pot fi evitate printr-o alimentatie sanatoasa

Consumul de zahar alb rafinat si de alimentele ce contin nitrati (in special mezeluri) reprezinta una dintre cauzele cresterii incidentei cancerului, avertizeaza profesorul doctor Pavel Chirila in volumul „Nu hrani cancerul! Alimentatia este aliatul tau impotriva cancerului”, editura Christiana, 2012, autori: Pavel Chirila, Madalina Popescu si Cristela Georgescu. Autorii atrag atentia ca factorii alimentari declansatori…

Citește mai departe
Un studiu realizat de cercet?torii elve?ieni pune în eviden?? caracterul nociv al anumitor deodorante

Un studiu realizat de cercetatorii elvetieni pune in evidenta caracterul nociv al anumitor deodorante

Un studiu realizat de cercetatorii elvetieni pune in evidenta caracterul nociv al anumitor deodorante. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Geneva au reusit sa demonstreze efectele nefaste ale sarurilor de aluminiu prezente in deodorante asupra celulelor mamare, in cadrul unor experimente efectuate in vitro, relateaza 20minutes.ch. Cercetarile n-au dovedit totusi ca aceste saruri ar…

Citește mai departe
produse

Chimicalele din cosmetice grabesc pubertatea

Substantele chimice din ambalajele alimentelor, din parfumuri, din lotiuni si din sampoane deregleaza productia de hormoni si pot declansa pubertate precoce, potrivit cercetatorilor de la Scoala de Medicina „Mount Sinai” din New York, SUA. Acestia au analizat efectele pe care le au asupra sanatatii trei chimicale ce se regasesc in compozitia a numeroase ambalaje si…

Citește mai departe

Ancheta asupra lucrurilor care ne deregleaza hormonal

Scaderea fertilitatii, cancerul…. patologiile care ne afecteaza sistemul reproducator sunt intr-o continua crestere.In fata acestui pericol, oamenii de stiinta incrimieaza poluarea chimica care se regaseste intr-o multitudine de produse care ne populeaza viata de zi cu zi.Spre exemplu, de partea masculina, calitatea spermei se afla in cadere libera in tarile dezvoltate si in special in…

Citește mai departe

Alimente Bio de la Liz Hurley

Actrita britanica Liz Hurley va lansa o linie de alimente dietetice eco. Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. O sustinatoare a luptei impotriva cancerului de san, Liz crede ca mancarea bio dietetica poate reduce riscul de aparitie a acestei…

Citește mai departe