KFC vrea sa invinga cancerul de san cu ajutorul galetilor de „fried chicken”

Galetile care in mod traditional sunt colorate in rosu si negru, simbol al firmei KFC, au devenit roz pana pe 23 mai. Compania din Louisville a lansat recent Buckets for the Cure, un program prin intermediul caruia 50% din incasari vor fi donate catre fundatia Susan G. Komen For The Cure. De la lansarea de pe 14 aprilie, KFC a reusit sa adune 2 milioane de dolari, din tokfc-bucket.jpgtalul stabilit ca scop, de 8,5 milioane de dolari.

Totusi, anuntul acestui parteneriat a starnit multe controverse, atat la adresa gigantului fast food, cat si a Susan G. Komen.

Breast Cancer Action (BCA), o organizatie non-profit, cunoscuta drept cainele de paza al miscarii impotriva cancerului la san, acuza atat KFC, cat si pe Susan G. Komen de „pinkwashing”- un termen folosit de organizatie pentru a cataloga situatile in care companiile se presupune ca se implica in miscarea impotriva cancerului la san, fabricand totusi produse care declanseaza aceasta boala.

Aceasta organizatie e atat de deranjata, incat a lansat o campanie, „What the Cluck?”, care isi propune sa determine oamenii sa scrie ambelor partenere.

„KFC isi plaseaza magazinele in zonele sarace in care oamenii au acces limitat la mancare sanatoasa”, afirma Barbara Brenner, director executiv BCA. „Komen pretinde ca i-ar pasa de femeile cu venituri reduse, desi au ales un parteneriat care foarte probabil va deteriora starea lor de sanatate, in loc sa o imbunatateasca”.

Javier Benito, executive vicepresedinte de marketing si food innovation la KFC sustine ca efortul lor este foarte important in cadrul acestei lupte.

Din pacate, chiar produsul prin care vor sa faca acest lucru este responsabil pentru anumite boli de inima, infarct, diabet si hipertensiune arteriala. Studiile au demonstrat ca exista o legatura intre riscul de cancer la san si obezitatea la femeile aflate la post-menopauza.

Sursa : http://www.ecorazzi.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *