Mancarea organica nu previne cancerul

Spectacolul ecologic Love Natural Love Organic
Mancarea organica nu previne cancerul
Mancarea organica nu previne cancerul

Un studiu recent demonstreaza ca femeile care mananca doar legume si fructe organice nu au un risc mai scazut de a face cancer decat cele care nu au consumat niciodata asemenea produse. Mai mult, riscul de a face cancer de san este chiar mai mare la femeile care timp de 9 ani mananca doar produse organice.

Cercetarea a fost realizata de oameni de stiinta de la Universitatea Oxford si a vizat riscul la care sunt predispuse femeile in cazul a 16 tipuri diferite de cancer, informeaza descopera.ro.

Au fost analizate date despre 600.000 de femei cu varsta peste 50 de ani, adunate in decursul a 9 ani. Dintre acestea, 50.000 au dezvoltat unul din cele 16 tipuri de cancer.

Studiul a fost realizat pentru a se observa efectul consumului de legume si fructe care nu au fost tratate cu pesticide, aceste substante fiind asociate cu un risc crezut de cancer, in special cancer mamar.

Cercetatorii nu au observat vreo diferenta privind riscul in cazul celor care nu consumau niciodata hrana organica, comparativ cu femeile care mancau doar produse organice.

Doar in cazul limfomului non-Hodgkin s-a observat o reducere a riscului de boala la adeptele dietei organice, dar cercetatorii nu pot fi siguri daca aceasta diferenta poate fi explicata doar prin alimentatie.

Claire Knight, directoarea Cancer Reasearch UK, spune ca este important sa consumam legume si fructe, pentru ca ele scad intr-adevar riscul de cancer, dar nu este esential ca aceastea sa fie organice.

Totusi, cei care isi fac griji in privinta tratarii cu pesticide a acestor legume, trebuie doar sa le spele foarte bine, pentru a inlatura substantele daunatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *