RoEnergy 2014: Exemplul fermierilor germani pentru fermierii romani

Fermierii care nu respectă normele privind ecocondiţionalitatea vor fi excluşi de la plată!
RoEnergy 2014: Exemplul fermierilor germani pentru fermierii romani
RoEnergy 2014: Exemplul fermierilor germani pentru fermierii romani

Potrivit unei analize al AgriDirect, firma specializata in analiza pietei din agricultura, aproape 74% din fermele de pasari si porci de pe teritoriul Germaniei produc cel putin un tip de energie regenerabila, iar 95% dintre ele au montate sisteme cu panouri fotovoltaice.

De unde se pot informa fermierii romani?
Una dintre caile cele mai simple de informare este participarea la a IV-a editie a Targului International RoEnergy Bucuresti, care va avea loc in perioada 11-13 iunie 2014, la ROMAERO, Baneasa, sector1, Bucuresti, cel mai important eveniment al industriei de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica din Romania, unde se prezinta tehnologii de biogaz, biomasa, cogenerare, fotovoltaice, solare, microhidroenergie si eoliene.

Pe langa expozitie, sub “umbrela” Targului RoEnergy vor avea loc o serie de manifestari dintre care: Bioenergia in Romania: Biomasa, biogaz, cogenerare in ferme si fabrici, intre realitati si posibilitati, Ziua Germaniei la RoEnergy, Ziua Italiei la RoEnergy, Workshop AREL, Misiune Economica, Ziua Greciei la RoEnergy, Conferinta Energia solara in Romania, Conferinta Bioenergia, etc.

Retrospectiva RoEnergy Bucuresti 2013
La precedentul Targ RoEnergy Bucuresti au avut stand expozitional companii provenind din 13 tari, de pe 3 continente: Europa (Germania, Italia, Grecia, Anglia, Cehia, Austria, Ungaria, Romania, etc), America de Nord (USA) si Asia (China, Corea de Sud).

Energie produsa in ferme si fabrici
Potentialul Romaniei de a produce energie din deseuri, reziduuri animaliere ori pur si simplu paie este enorm. Precedentele editii RoEnergy au aratat exemple de succes consumate in tara noastra fie ca vorbim de centrale de cogenerare pe baza de biomasa in fabrici ori de instalatii de biogaz in ferme. Practic, investitiile in domeniul bioenergiei transforma in beneficii materii prime altfel inutilizabile, cum sunt resturile cerealiere, dejectii animaliere, etc. Pe langa obtinerea unei independente energetice, bioenergia creeaza locuri de munca si protejeaza mediul inconjurator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *