Daikin încurajează înlocuirea vechilor aparate de aer condiționat prin campania Buy Back

Daikin România a dat startul programului Buy Back prin care încurajează înlocuirea vechilor aparate de aer condiționat cu unele de ultimă generație, din gama Bluevolution, oferind discount-uri de până la 400 lei. Campania se desfășoară în perioada 25 aprilie – 30 iunie 2018 prin intermediul partenerilor Daikin Home Comfort Expert. Reciclarea aparatelor de aer condiționat…

Citește mai departe

59 la suta dintre tipurile de pasta de dinti sunt daunatoare pentru copii

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania lanseaza Campania nationala de informare si constientizare a consumatorilor intitulata „S.O.S. – produsele cosmetice si de ingrijire personala”. In perioada 15 ianuarie – 22 ianuarie 2016 au fost achizitionate din marile structuri comerciale, farmacii si magazine naturiste 51 tipuri de pasta de dinti pentru bebelusi/copii, in vederea analizarii etichetei…

Citește mai departe

COMUNICAT: Cantitatea de gunoaie din Cluj poate fi redusa cu 58%

La prima sedinta a Consiliului Consultativ pe tema gestionarii deseurilor in jud. Cluj au fost identificate urmatoarele solutii: separarea deseurilor la sursa pe trei fractii (biodegradabil, reciclabil, rezidual), colectarea separata a acestor deseuri, in zile diferite, implementarea sistemului PAYT (platesti-pentru-cat-arunci), tratarea fractiei biodegradabile colectate separat, prin compostare si/sau digestie anaeroba pentru producerea de biogas. Totodata,…

Citește mai departe

Compania care produce Nutella, acuzata ca ar contribui la defrisari masive

Ministrul francez al ecologiei, Segolene Royal, a sustinut ca ar trebui sa se renunte la consumul cremei Nutella deoarece folosirea uleiului de palmier la fabricarea acestui produs alimentar a dus la o „despadurire masiva”, relateaza Agerpres. Aceste declaratii au fost facute luni seara, in timpul emisiunii ‘Le Petit Journal’ a postului de televiziune Canal+, demnitarul…

Citește mai departe
"Uniti salvam padurile": Austriecii care scot romani in strada, dupa modelul Chevron si Rosia Montana

„Uniti salvam padurile”: Austriecii care scot romani in strada, dupa modelul Chevron si Rosia Montana

Lupta impotriva despaduririlor abuzive din Romania capata o noua dimensiune. Daca pana acum, inamicul padurilor era mai greu de identificat, mai nou el a luat chipul unei mari firme austriece care exploateaza lemn romanesc de 13 ani incoace. Cum a atras aceasta companie furia a mii de romani, care pregatesc sambata proteste in toata tara,…

Citește mai departe
ONU - Deseurile electronice si electrocasnice sunt un "tsunami mondial" cu efecte grave asupra sanatatii

ONU – Deseurile electronice si electrocasnice sunt un „tsunami mondial” cu efecte grave asupra sanatatii

Deseurile de la aparatele electronice si electrocasnice se transforma intr-un veritabil „tsunami mondial”, cu efecte grave asupra sanatatii oamenilor si a naturii, a avertizat, luni, la Geneva, directorul executiv al Programului ONU pentru mediul inconjurator (United Nations Environment Programme, UNEP), Achim Steiner, relateaza EFE si AFP. Expertul brazilian a facut aceasta declaratie la inaugurarea unei…

Citește mai departe

Incinerarea deseurilor municipale – o tehnologie esuata!

Daca in timpul celui de-al doilea razboi mondial nazistii foloseau incineratoarele pentru a pierde urma unei „probleme”, azi incineratoarele sunt folosite pentru a sterge urmele si pentru a camufla dovezile industriilor murdare si nesustenabile si lipsa de performanta in administrarea cantitativa a deseurilor de catre generatori si administratiile publice locale, volumele de deseuri generate fiind distruse fizic si, deci, imposibil de monitorizat si verificat.

Citește mai departe

Economia sociala ilfoveana si protectia mediului

Proiecte europene pentru categorii sociale defavorizate Consiliul Judetean Ilfov (CJI), alaturi de Consiliul Judetean Calarasi, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Asociatia ”Laboratorul de solidaritate” si Asociatia ”Viitorul lor depinde de tine” au organizat, zilele trecute, un nou eveniment de promovare a catorva dintre structurile de economie sociala (SES-uri), ce vor fi infiintate in cadrul…

Citește mai departe
Campanie de colectare a deseurilor electrice si electronice in Cluj-Napoca, pe 21 martie

Campanie de colectare a deseurilor electrice si electronice in Cluj-Napoca, pe 21 martie

Sambata, 21 martie 2015 are loc a doua campanie de colectarea a deseurilor de echipamente electrice si electronice din acest an, organizata de Rosal impreuna cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca. Clientii Rosal care vor sa scape de aceste deseuri sunt rugati sa le aduca la punctele de colectare puse la dispozitia acestora: Cartier Manastur – str….

Citește mai departe
Ce nu ştiai despre apa lacului Amara: „ingredientul secret cu puteri tămăduitoare” descoperit de savantul Petru Poni

Ce nu stiai despre apa lacului Amara: „ingredientul secret cu puteri tamaduitoare” descoperit de savantul Petru Poni

Lacul Amara este principala atractie turistica si principalul factor terapeutic natural din Statiunea Amara, la o distanta de aproximativ 7 km de orasul Slobozia. Desfasurat in forma literei S, lacul se intinde pe o suprafata de aproximativ 130 hectare. Putini stiu ca lacul Amara are puteri tamaduitoare. Savantul Petru Poni este cel care a descoperit…

Citește mai departe

„Retelele inteligente vor fi coloana vertebrala a viitorului sistem energetic fara emisii de carbon”

Noua paradigma in domeniul serviciilor energetice este conceptul retelelor inteligente, care presupune asigurarea, la nivelul fiecarui utilizator, a energiei in cantitatea si calitatea de care are nevoie, atunci cand are nevoie, in conditiile utilizarii unui volum minim de resurse de materii prime si materiale si a unui impact minim asupra mediului inconjurator, a declarat Prof….

Citește mai departe
Australia oferă cărbune Ucrainei pentru a o scăpa de dependenţa de Rusia

Australia ofera carbune Ucrainei pentru a o scapa de dependenta de Rusia

Australia este pregatita sa livreze Ucrainei carbune si uraniu pentru a suplini scaderea rezervelor statului est european in urma conflictului cu Rusia, declin care a contribuit la cresterea numarului de pene de curent pe teritoriul ucrainian, a declarat joi premierul australian Tony Abbott. „Australia este o super-putere energetica, iar siguranta energetica este importanta pentru Ucraina,…

Citește mai departe
Resursele de energie, pe un trend ascendent

Kuweitul pregateste investitii de 7 miliarde dolari in zacamintele de petrol

Kuweitul, al treilea producator major din Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), planuieste investitii de circa 7 miliarde de dolari in dezvoltarea campurilor petroliere, chiar daca pretul acestei materii prime este in scadere puternica in prezent. Investitiile privesc zacamintele de petrol greu din proiectul Lower Fars, care va costa 4,2 miliarde dolari. Contractele pentru acest…

Citește mai departe
Bacterie rezistent? la antibiotice, descoperit? în probe de fecale recoltate în 1915

Bacterie rezistenta la antibiotice, descoperita in probe de fecale recoltate in 1915

Cercetatorii care au descoperit codul genetic al unor bacterii cultivate din mostre de materie fecala de la un soldat mort de dizenterie in Primul Razboi Mondial spun ca microorganismul era deja rezistent la antibiotice, cu decenii inainte ca aceste medicamente sa fie folosite pe scara larga. Descoperirea aduce noi informatii privind istoria rezistentei la antibiotice,…

Citește mai departe
Greenpeace critică folosirea OMG-urilor ca produse alimentare

Negocierile TTIP in runda 7 / UE: Nu discutam schimbarea legilor noastre anti-OMG. SUA: Nu obligam pe nimeni sa manance ce nu vrea

Uniunea Europeana refuza sa discute, in viitorul Parteneriat Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP) despre o schimbare a legislatiei sale care restrictioneaza alimentele provenite din organisme modificate genetic, iar Statele Unite subliniaza ca nu isi propune sa oblige pe cineva sa manance ceea ce nu vrea, dar vor ca restrictiile sa fie fundamentate stiintific. In…

Citește mai departe
"Citigroup": Pre?ul minereului de fier va coborî sub 60 de dolari tona în 2015

Pretul minereului de fier s-a prabusit cu 40% anul acesta, iar pana in 2050 soarele va lua locul carbunelui ca principala sursa de energie a lumii

Industria materiilor prime a ajuns la un punct critic si va suferi probabil transformari semnificative in conditiile in care pretul minereului de fier, a doua materie prima ca importanta din lume si una dintre cele mai abundente, s-a prabusit anul acesta cu peste 40%, iar epoca de aur a petrolului s-ar putea apropia de sfarsit,…

Citește mai departe

Colectarea selectiva, o obligatie si o necesitate. ADI Deseuri Prahova relanseaza campania de constientizare

Colectarea selectiva nu mai este o moda ci o necesitate in prezent. Datorita vietii moderne aruncam prea multe resurse ce necesita regenerare pe termen lung sau fara posibilitate de refacere. Refolosirea unor deseuri reprezinta o solutie curenta in acoperirea nevoilor de materii prime. Fiecare generator de deseuri are responsabilitatea sa inteleaga necesitatea separarii pe fractii…

Citește mai departe
Acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice în Crasna, Bâlteni şi Novaci, judetul Gorj

Puncte de colectare a deseurilor electrice la Palas si Iulius Mall in Iasi

In perioada 10 – 30 septembrie, Agentia pentru Protectia Mediului si Primaria Municipiului Iasi organizeaza campania „Reciclarea – Un mod de viata!”. Prin aceasta actiune, organizatorii vin in sprijinul locuitorilor orasului Iasi oferind solutii prietenoase cu mediu pentru colectarea separata a echipamentelor electrice si electronice vechi si uzate. Astfel, in aceasta perioada vor fi deschise…

Citește mai departe
Modificarea Directivei privind posibilitatea statelor membre de a interzice cultivarea OMG

Ce nu scrie pe eticheta: „OMG-urile se gasesc in numeroase alimente in cantitati mai mici de pragul de etichetare de 0,9 la suta”

Mancam branza sau oua provenite de la animale hranite cu furaje ce contin soia sau porumb modificat genetic, ne imbracam cu tricouri croite din materiale textile fabricate din bumbac modificat genetic si unii dintre noi chiar ne platim cumparaturile cu bancnote realizate din materii prime modificate genetic. Biotehnologiile si culturile transgenice sunt o realitate cotidiana…

Citește mai departe
Eco-Rom Ambalaje: Cantităţile de deşeuri reciclate de la populaţie au crescut anul trecut cu 55%

Bilant de 10 ani in reciclare: 2,6 milioane de tone de deseuri de ambalaje reciclate

La un deceniu de la aparitia primelor angajamente nationale de reciclare, Eco-Rom Ambalaje, prima si cea mai importanta organizatie de preluare de la agentii economici a obligatiilor de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje, a reciclat, in cei 10 ani de activitate, aproximativ 2,6 de milioane de tone de deseuri de ambalaje. Astfel, organizatia…

Citește mai departe

ROMCARBON SA investeste 6,5 milioane de euro in productia de ambalaje rPET si in reciclarea materialelor plastice

Romcarbon, unul dintre cei mai mari jucatori din domeniul reciclarii materialelor plastice, va implementa pana la finalul anului 2014 doua proiecte de investitii in tehnologii de ultima ora in domeniul productiei de tavite termoformate destinate uzului alimentar si in domeniul reciclarii materialelor plastice. Investitia totala este de 6,5 milioane de euro si se adau-ga celor…

Citește mai departe
Ecologie în tov?r??ie: Vrând-nevrând, în comunism or?denii refoloseau ori reciclau aproape tot ce le c?dea în mân?

Ecologie in tovarasie: Vrand-nevrand, in comunism oradenii refoloseau ori reciclau aproape tot ce le cadea in mana

Resursele limitate ale Pamantului sunt, de cateva decenii, o preocupare la nivel mondial. Ecologistii, dar si oamenii de stiinta, atrag tot mai insistent atentia ca intr-o zi acestea se vor termina, asa ca reciclarea a devenit obligatorie pentru comunitatile care se pretind civilizate. Astazi, sistemul se numeste colectare selectiva a deseurilor, dar nu este o…

Citește mai departe
Vrancart investe?te trei milioane euro în cre?terea capacit??ii de colectare a maculaturii

Vrancart investeste trei milioane euro in cresterea capacitatii de colectare a maculaturii

Jumatate din suma provine din fonduri norvegiene Producatorul de hartie si carton „Vrancart” Adjud (simbol VNC) intentioneaza sa investeas¬ca trei milioane euro in vederea cresterii capacitatii de colectare a maculaturii si a perfomantelor de mediu, ne-a declarat Ionel Ciucioi, Presedinte-Director General al companiei. Aproape jumatate din aceasta suma (1.499.895 euro) a fost obtinuta in cadrul…

Citește mai departe