ROMCARBON SA investeste 6,5 milioane de euro in productia de ambalaje rPET si in reciclarea materialelor plastice

ROMCARBON SA investeste 6,5 milioane de euro in productia de ambalaje rPET si in reciclarea materialelor plastice
ROMCARBON SA investeste 6,5 milioane de euro in productia de ambalaje rPET si in reciclarea materialelor plastice

Romcarbon, unul dintre cei mai mari jucatori din domeniul reciclarii materialelor plastice, va implementa pana la finalul anului 2014 doua proiecte de investitii in tehnologii de ultima ora in domeniul productiei de tavite termoformate destinate uzului alimentar si in domeniul reciclarii materialelor plastice.

Investitia totala este de 6,5 milioane de euro si se adau-ga celor 8,5 milioane de euro pe care compania i-a investit in 2012 intr-o noua fabrica de compound-uri din materiale plastice virgine si regenerate.

O parte a investitiei, respectiv 4 milioane de euro va fi folosita intr-o linie de sortare, spalare si prelucrare a deseurilor de materiale plastice, in special polipropilena si polietilena. Dupa sortare si spalare, materialele vor fi procesate cu ajutorul unei linii de extrudare de inalta tehnologie, in vederea obtinerii de materiale plastice de inginerie. Vor fi procesate atat deseuri industriale, cat si post-consum, reducandu-se astfel cantitatea de deseuri care ajunge la incinerare.

„Prin dezvoltarea acestei noi linii de sortare Romcarbon sprijina indeplinirea tintelor impuse de Directivele Europene in ceea ce priveste reciclarea. Amprenta de carbon va fi redusa cu 1 – 3 tone pentru fiecare tona de materie prima virgina pe care o vom inlocui. Viziunea Romcarbon este sa devina cel mai mare procesator de deseuri de materiale plastice si producator de materii prime secundare de inginerie si compound-uri reciclate din sud-estul Europei. In urma investitiei in noile linii de sortare, spalare si regranulare, in Romcarbon se vor putea prelucra peste 30.000 tone anual“, a declarat Radu Andrei, director general Romcarbon SA.

Cea de-a doua investitie este legata indirect tot de reciclare, deoarece in urma achizitiei liniei de producere a tavitelor si caserolelor din rPET se va utiliza materie prima reciclata (rPET sau fulgi) provenita din reciclarea ambalajelor PET, furnizata de Greenfiber International SA, lider de piata in Europa. Tehnologia achizitionata va permite cresterea gamei de produse pe care Romcarbon o are deja in portofoliu – ambalaje/caserole si tavite din polistiren expandat standard si absorbante pentru ambalarea carnii si preparatelor din carne, atat in forma proaspata, cat si congelata, ambalarea pestelui, ambalarea fructelor si legumelor, ambalarea produselor de panificatie, dar si cu destinatia catering.

„Avand o valoare estimata la aproximativ 2,5 milioane de euro, investitia care va fi pusa in functiune inainte de finalul anului 2014 va fi destinata productiei de tavite multistrat, dar si productiei de tavite destinate ambalarii in atmosfera modificata, oferind in acest mod pietei o alternativa mai ieftina si mai buna la ambalajele existente din polipropilena. In urma acestei investitii sectorul de tavite rPET va avea o capacitate anuala de 8.000 tone. Dar luand in considerare ca intreaga cerere de pe piata in Romania este de numai 5.000 de to- ne/an, luam in considerare ca diferenta sa fie orientata, in mare parte, spre export“, a declarat a declarat Radu Andrei, director general Romcarbon SA.

Cele doua investitii vor fi facute din surse proprii, aproximativ 2,25 milioane de euro, precum si cu ajutorul unor credite de investitii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente