Puncte de colectare a deseurilor electrice la Palas si Iulius Mall in Iasi

Acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice în Crasna, Bâlteni şi Novaci, judetul Gorj
Puncte de colectare a deseurilor electrice la Palas si Iulius Mall
Puncte de colectare a deseurilor electrice la Palas si Iulius Mall

In perioada 10 – 30 septembrie, Agentia pentru Protectia Mediului si Primaria Municipiului Iasi organizeaza campania „Reciclarea – Un mod de viata!”. Prin aceasta actiune, organizatorii vin in sprijinul locuitorilor orasului Iasi oferind solutii prietenoase cu mediu pentru colectarea separata a echipamentelor electrice si electronice vechi si uzate.

Astfel, in aceasta perioada vor fi deschise mai multe puncte de colectare provizorii: in zona Iulius Mall – in perioada 10 – 17 septembrie; zona pietonala Alexandru cel Bun – Esplanada – in perioada 17 – 24 septembrie si zona Palas – Parcare Vega – in perioada 24 – 30 septembrie 2014.

„Organizatorii isi doresc ca in aceasta perioada, alaturi de locuitorii municipiului Iasi sa fie facut inca un pas pe drumul pe care il parcurgem impreuna in directia adoptarii unui mod de viata sanatos si prin reciclarea corecta a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE)”, precizeaza reprezentantii Primariei Iasi.

DEEE contin substante toxice precum mercur si alte metale grele sau diverse bromuri. Chiar si in cantitati mici, acestea polueaza solul, apa si aerul. De asemenea, prin reciclarea corecta a DEEE sunt recuperate materii prime secundare pe care le vom regasi in produse noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *