CJ Iasi promoveaza colectarea selectiva a deseurilor

CJ Iasi promoveaza colectarea selectiva a deseurilor
CJ Iasi promoveaza colectarea selectiva a deseurilor

Specialisti ai Consiliului bat ulitele satelor pentru a-i convinge pe oameni ca deseurile dintr-o gospodarie pot fi reciclate si pot deveni materii prime de baza in alte sectoare.

Dupa principiul “nimic nu se pierde, totul se transforma”, Consiliul Judetean Iasi desfasoara o vasta actiune de constientizare a populatiei pentru colectarea selectiva a deseurilor la nivelul fiecarei localitati.

Practic este vorba de un proiect denumit SMID – sistem de management integrat al deseurilor – in cadrul caruia lucratori din compartimentele de specialitate ale Consiliului judetean bat ulitele satelor, din poarta in poarta, pentru a-i convinge pe cetateni ca stringerea deseurilor pe categorii inseamna cheltuieli mai mici in prelucrarea acestora de catre firmele de specialitate, plus ca multe din deseurile rezultate intr-o gosdpodarie pot fi reciclate si pot deveni materii prime de baza in anumite sectoare de productie.

Este vorba, spun initiatorii proiectului, doar de o schimbare de mentalitate pentru se a se ajunge la cheltuieli mai mici si, pe aceasta baza, la un mediu mai curat.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente