Vrei sa fii eco-responsabil dar nu stii unde sa duci deseurile? Consulta Harta Reciclarii!
CJ Iasi promoveaza colectarea selectiva a deseurilor
CJ Iasi promoveaza colectarea selectiva a deseurilor

Specialisti ai Consiliului bat ulitele satelor pentru a-i convinge pe oameni ca deseurile dintr-o gospodarie pot fi reciclate si pot deveni materii prime de baza in alte sectoare.

Dupa principiul “nimic nu se pierde, totul se transforma”, Consiliul Judetean Iasi desfasoara o vasta actiune de constientizare a populatiei pentru colectarea selectiva a deseurilor la nivelul fiecarei localitati.

Practic este vorba de un proiect denumit SMID – sistem de management integrat al deseurilor – in cadrul caruia lucratori din compartimentele de specialitate ale Consiliului judetean bat ulitele satelor, din poarta in poarta, pentru a-i convinge pe cetateni ca stringerea deseurilor pe categorii inseamna cheltuieli mai mici in prelucrarea acestora de catre firmele de specialitate, plus ca multe din deseurile rezultate intr-o gosdpodarie pot fi reciclate si pot deveni materii prime de baza in anumite sectoare de productie.

Este vorba, spun initiatorii proiectului, doar de o schimbare de mentalitate pentru se a se ajunge la cheltuieli mai mici si, pe aceasta baza, la un mediu mai curat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here