Metoda uluitoare prin care se obtine combustibil din aer si apa

Metoda uluitoare prin care se obtine combustibil din aer si apa
Metoda uluitoare prin care se obtine combustibil din aer si apa

Metoda uluitoare prin care se obtine combustibil din aer si apa. Compania auto germana Audi este hotarata sa elimine combustibilii fosili. In schimb, benzina si motorina ar putea fi obtinute din apa, aer si electricitate.

Anul trecut, nemtii au elaborat o noua metoda de a sintetiza metanul pentru a obtine benzina, el fiind o sursa primara de combustibil natural pentru masini, se arata intr-un articol Digitaltrends.

Noua metoda implica extragerea hidrogenului din apa prin electroliza si combinarea lui cu dioxidul de carbon produs de reziduurile organice.

Combustibilul ce poate schimba viitorul

Audi a anuntat acum obtinerea unui “e-diesel” (“e-motorina”), acesta fiind un combustibil neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon. El este facut din materii prime precum aerul, apa si electricitatea. Rezultatul este posibil prin combinarea hidrogenului cu dioxidul de carbon.

Metoda folosita este denumita “capturarea aerului”, fiind creata de compania elvetiana Climeworks. Datorita ei, dioxidul de carbon poate fi luat din atmosfera si stocat intr-un alt mediu. Mai departe, o unitate de electroliza (care foloseste energie nepoluanta) separa hidrogenul de moleculele de oxigen din apa.

Hidrogenul astfel separat se amesteca ulterior cu dioxidul de carbon intr-o camera incalzita si aflata sub presiune, ceea ce rezulta fiind un lichid denumit Blue Crude. El e in proportie de 80% capabil de a fi transformat in motorina sintetica si se poate amesteca in orice proportie cu combustibilul fosil.

Alte avantaje pe care acesta le are sunt lipsa mirosului si capacitatea de a se aprinde foarte usor. Cei de la Audi spun ca unitatea de procesare pe care o detin in orasul Dresda poate produce 160 de litri de combustibil de acest tip in fiecare zi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,542FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente