stonehemp green homes

Premieră în România: O casă din cânepă, în construcție la Sibiel

Clădirile izolate cu cânepă devin din ce în ce mai populare în România. Din vara acestui an, însă, vom avea pentru prima dată pe piața românească o clădire construită chiar din cânepă. Va fi ridicată conform criteriilor caselor verzi și va obține certificarea Green Homes din partea Romania Green Building Council. Aflați cine sunt cei…

Citește mai departe

Locuinta viitorului, ecologica si total independenta energetic, proiectata de doi elevi falticeneni

Cu toate ca locuintele ecologice sunt, in Romania, inca in perioada de pionierat, doi tineri falticeneni propun renuntarea la cladirile clasice, din beton si caramida, si inlocuirea lor cu altele eficiente, sanatoase si ecologice. Casa „verde”, gandita de Dimitrie Calin Cielecki si Lorena Davidel, autonoma din punct de vedere energetic, care foloseste surse de energie…

Citește mai departe

Uluitor: Combustibil realizat cu ajutorul energiei solare

Cercetatorii americani au descoperit o metoda prin care pot transforma energia solara in combustibil lichid. Oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard au descris procesul in jurnalul stiintific Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), informeaza Time. Pana acum, energia solara era transformata in hidrogen prin intermediul celulelor fotovoltaice, insa acest gaz nu s-a…

Citește mai departe
Reduceți consumul de apă proaspătă! Nu compromiteți generațiile viitoare

STUDIU: Dioxidul de carbon eliberat din apa oceanelor a dus la sfarsitul ultimei Ere Glaciare

Dioxidul de carbon eliberat in atmosfera din adancul oceanului planetar a dus la incheierea ultimei Ere Glaciare, potrivit unui studiu publicat in revista Nature, informeaza bbc.com. Eliberarea in atmosfera a dioxidului de carbon a dus la aparitia unei perioade mai calde, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Southampton. Cercetarea publicata in revista Nature este bazata pe…

Citește mai departe
Liber la poluare. 5 euro pentru a emite o tonă de dioxid de carbon

Ce este dioxidul de carbon CO2

Dioxidul de carbon (CO2) este un compus, de obicei sub forma de gaz care este mai dens decat aerul. Dioxidul de carbon este format dintr/un atom de carbon si doi atomi de oxigen. Este un gaz incolor. Valoarea dioxidului de carbon din aer a crescut alarmant in ultimii ani, ceea ce conduce la incalzirea globala….

Citește mai departe
Un satelit NASA a realizat prima harta care prezinta in detaliu concentratia de CO2 din atmosfera Terrei

Un satelit NASA a realizat prima harta care prezinta in detaliu concentratia de CO2 din atmosfera Terrei

Satelitul Orbiting Carbon Observatory (OCO-2), lansat de NASA in acest an, a realizat prima harta care prezinta cu mare precizie cantitatile de dioxid de carbon din atmosfera Terrei, un gaz care genereaza un efect de sera puternic, informeaza BBC. Satelitul a fost lansat de NASA in luna iulie, cu scopul de a identifica principalele zone…

Citește mai departe
e-diesel – Carburantul ecologic al viitorului produs de Audi la Dresda

e-diesel – Carburantul ecologic al viitorului produs de Audi la Dresda

Conform oficialilor germani, acest tip de carburant poate fi amestecat in orice proportii cu motorina clasica si poate fi folosit pentru orice motor care functioneaza cu aprindere prin compresie. Proiectul prin care Audi a demarat producerea acestui tip de carburant a fost finanta de Guvernul Germaniei, iar fabrica este amplasata in Dresda. Pentru producerea carburantului…

Citește mai departe
Negocierile pentru Climat: Seful IPCC, acuzat de hartuire sexuala intr-un moment cheie al negocierilor

„Schimbarile climatice vor fi ireversibile”. Temperatura medie a planetei poate creste dramatic

Un raport realizat de Natiunile Unite afirma ca, aproape cu certitudine, incalzirea globala este reala si ca oamenii sunt cauza principala a acesteia, scrie CNN. „Tranzitia catre o economie bazata pe emisii scazute de carbon este fezabila” spune Youba Sokona, unul dintre directorii institutiei care s-a ocupat de redactarea raportului. Studiul afirma ca mai bine…

Citește mai departe
Omenirea a folosit deja resursele pe care le poate oferi P?mântul

Dieta impotriva incalzirii globale. Ce NU trebuie sa mananci daca vrei sa salvezi planeta

Scenariile privind incalzirea globala devin din ce in ce mai apocaliptice pe zi ce trece. Multi oameni de stiinta spun insa ca solutia problemei s-ar putea ascunde chiar in farfuriile noastre. Schimbarea dietei ar putea opri schimbarea climei. Aceasta e concluzia la care ajung mai multe studii realizate de cercetatori din intreaga lume. Renuntand la…

Citește mai departe

Inventia secolului – o companie produce benzina din aer

O companie din Marea Britanie a reusit, in premiera mondiala, sa produca benzina din aer, folosind o tehnologie revolutionara ce promite sa rezolve criza energetica si sa ajute la reducerea incalzirii globale, prin eliminarea dioxidului de carbon din atmosfera. Potrivit cotidianul.ro, compania Air FuelSynthesis, din Stockton-on-Tees, a produs cinci litri de combustibil incepand cu luna…

Citește mai departe

Marina militara americana poate transforma apa de mare in combustibil

Pe masura ce strabate marile si oceanele lumii, Marina militara americana consuma aproape doua milioane de tone de combustibil pe an. Acest lucru este foarte costisitor, dar si defavorabil mediului. Chimistii americani au gasit insa, o solutie care va revolutiona piata energiei alternative. „Am facut progrese importante in extractia simultana a dioxidului de carbon si…

Citește mai departe
Dieta vegetariană: argumente pro şi contra

Egiptenii antici aveau un regim vegetarian. Ce mancau oamenii in urma cu 5.500 de ani

Un nou studiu asupra stilului de viata al locuitorilor Egiptului Antic dezvaluie, spre surprinderea cercetatorilor, lucruri in premiera despre regimul alimentar pe care acestia il aveau in 3500 i.Hr, potrivit Mediafax. Consumul masiv de carne nu era ceva obisnuit in Antichitate. De fapt, un studiu recent arata ca in culturile antice vegetarianismul era mult mai…

Citește mai departe

Un proiect finantat de UE a permis obtinerea primului kerosen “solar”

Un proiect de cercetare finantat de UE, denumit SOLAR-JET, a permis obtinerea, in premiera la nivel mondial, a unui combustibil “solar” pentru aeronave pe baza de apa si dioxid de carbon (CO2). Cercetatorii au evidentiat pentru prima data cu succes intregul lant de productie a kerosenului regenerabil, utilizand lumina concentrata ca sursa de energie cu temperatura…

Citește mai departe

Burgerii dauneaza mediului in egala masura cu transporturile – expert rus

Burgerii dauneaza mediului inconjurator asemenea energiei sau transporturilor, prelucrarea unei jumatati de kilogram de carne generand emisii poluante egale cu conducerea unei masini pentru cativa kilometri. Un burger de 225 grame necesita tocarea, sararea, piperarea carnii si servirea cu ceapa si ketchup, tot acest proces producand emisii de carbon la fel ca parcurgerea unei distante…

Citește mai departe
Izola?ie ecologic? din lana de oaie pentru termoizolarea blocurilor din Cluj

Izolatie ecologica din lana de oaie pentru termoizolarea blocurilor din Cluj

Doi arhitecti din Cluj au o propunere inedita pentru izolatia blocurilor. Acestia vor sa transforme blocurile gri din oras in gradini verticale si propun un sistem de termoizolatie inedit, cu lana de oaie sau canepa. Pentru noul sistem, oamenii nu ar trebui sa scoata foarte multi bani din buzunar, iar cladirile verzi ar spori calitatea vietii in cartierele…

Citește mai departe

Resursele naturale pe cale de disparitie

Oamenii au epuizat resursele naturale pe care le poate furniza Pamantul in decurs de un an, iar acum se afla dincolo de limita, potrivit avertismentelor aparatorilor mediului. Lumea a ajuns la ziua in care consumul depaseste resursele naturale, “earth overshoot day”, acesta reprezentand momentul din an in care oamenii epuizeaza resursele agricole, copacii si pestii…

Citește mai departe
Accesul turi?tilor în Capela Sixtin? ar putea fi limitat dac? nu este redus? poluarea

Accesul turistilor in Capela Sixtina ar putea fi limitat daca nu este redusa poluarea

Directorul Muzeelor Vaticanului a avertizat joi ca va trebui sa limiteze numarul de vizitatori la Capela Sixtina daca noile sale sisteme de aer conditionat si purificare a aerului nu vor reduce in mod semnificativ nivelul de poluare, relateaza Associated Press. Antonio Paolucci a declarat intr-o conferinta de presa ca este convins ca noile sisteme, care…

Citește mai departe

OECD cere un pret mare pe carbon pentru combaterea modificarilor climatice

Lumea trebuie sa elimine emisiile de CO2 provenite de pe urma arderii de combustibili fosili in a doua jumatate a acestui secol pentru a reduce costul economic al modificarii climatice, a declarat miercuri secretarul general al Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD), Angel Gurria, informeaza Agerpres. Gurria a subliniat ca simpla reducere a emisiilor…

Citește mai departe