Burgerii dauneaza mediului in egala masura cu transporturile – expert rus

Burgerii dauneaza mediului in egala masura cu transporturile - expert rus
Burgerii dauneaza mediului in egala masura cu transporturile – expert rus

Burgerii dauneaza mediului inconjurator asemenea energiei sau transporturilor, prelucrarea unei jumatati de kilogram de carne generand emisii poluante egale cu conducerea unei masini pentru cativa kilometri.

Un burger de 225 grame necesita tocarea, sararea, piperarea carnii si servirea cu ceapa si ketchup, tot acest proces producand emisii de carbon la fel ca parcurgerea unei distante de 16 km cu masina, sustine seful grupului de lucru pentru schimbari climatice din cadrul Uniunii Industriasilor si Antreprenorilor din Federatia Rusa, Mihail Yulkin, citat de Voice of Russia.

Mai mult, animalele consuma cantitati importante de iarba si alte plante care altfel ar absorbi dioxidul de carbon din natura.

Congelarea produselor sau fertilizarea solului contribuie si ele la cresterea poluarii, toate acestea intrand in costul de mediu al unui burger.

In opinia acestuia, cinele delicioase constituie o amenintare la adresa mediului inconjurator, in unele tari, precum Noua Zeelanda, animalele din gospodarii fiind principala sursa a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Emisiile de gaze cu efect de sera vor fi contabilizate

Cu cat numarul populatiei este mai mare, cu atat mai multi burgeri sunt produsi, contribuind astfel la cresterea nivelului de poluare, sustine si Alexei Kotorin, care lucreaza pentru Programul Climatic al filialei World Wildlife Fund (WWF) din Rusia.

O nutritie mai echilibrata, cu mai putina carne, ar reduce consumul de energie si emisiile de gaze cu efect de sera, crede acesta.

Asta nu inseamna insa ca toti ar trebui sa devenim vegani, ci doar sa fim mai sustenabili, spune Yulkin.

„Vom renunta cu mare dificultate la carne, insa agricultura ar trebui sa ia in considerare efectul asupra mediului si sa incerce sa-l reduca sau sa compenseze prin plantarea mai multor paduri si prin folosirea terenului intr-un mod sustenabil”, afirma acesta.

In prezent, agricultura se afla pe locul trei, dupa energie si transport, in topul industriilor neprietenoase mediului inconjurator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *