Nava spatiala Green Bee se pregateste din nou de decolare Citeste mai mult: Nava spatiala Green Bee se pregateste din nou de decolare

Kaufland Romania si Green Revolution lanseaza maine, 28 iulie, al treilea sezon al celui mai amplu proiect de educatie ecologica din Romania – Green Bee. Proiectul Green Bee se adreseaza  copiilor cu varste intre 6-14 ani si are ca obiectiv schimbarea atitudinii fata de mediul inconjurator prin intermediul unei abordari interactive a ecologiei si a…

Citește mai departe
Beneficiile neașteptate ale păpădiei pentru sănătate

Beneficiile neasteptate ale papadiei pentru sanatate

Papadia este o planta de sezon spre care nutritionistii indruma pentru culoarea ei, galben-placuta, dar, mai ales, pentru excelentele calitati alimentare. Ficatul functioneaza mai bine daca apelam la frunzele de papadie, afirma specialistii din intreaga lume. Papadia ar trebui apreciata mai mult, atrag atentia nutritonistii romani! Organismul are nevoie de mai mult fier primavara, iar…

Citește mai departe

Incalzirea climatica va avea efecte semnificative si asupra sanatatii publice

Primele efecte ale schimbarilor climatice sunt vizibile deja, riscand sa rastoarne prioritatile sanitare, avertizeaza experti francezi in sanatate publica. Daca amenintarile fizice ale incalzirii climatice (topirea banchizei, cresterea nivelului marilor, varfuri de poluare, etc.) sunt bine cunoscute si chiar predictibile pe cativa ani, ele au si multe repercusiuni asupra sanatatii umane, scrie lefigaro.fr. Pentru a…

Citește mai departe
Sfecla roşie, de ajutor în leucemie

Sfecla rosie, de ajutor in leucemie

Sfecla este originara din bazinul Mediteranei si din vestul Asiei, iar astazi este raspandita pe toate continentele. Apreciata, in special in Europa, pentru calitatile sale nutritive si terapeutice exceptionale, ea este folosita in alimentatie de peste 2.000 de ani si reprezinta in primul rand un tonic pentru organism. Este o sursa naturala de zahar si…

Citește mai departe

Pestele ton este important pentru sanatatea publica din zona Pacificului (studiu)

In lupta continua impotriva obezitatii, a bolilor de inima si a diabetului din regiunea Pacificului, alocarea unor cantitati suficiente de ton pentru consumul local si mentinerea acestuia la preturi accesibile ar putea imbunatati in mod semnificativ rezultatele din domeniul sanatatii, conform organizatiei Secretariatul Comunitatii Pacificului (Secretariat of the Pacific Community), transmite Xinhua, bazandu-se pe un…

Citește mai departe
Sucurile carbogazoase îndulcite îmbătrânesc la fel ca fumatul

Sucurile carbogazoase indulcite imbatranesc la fel ca fumatul

Consumul de sucuri carbogazoase indulcite cu zahar poate face anumite celule din organismul uman sa imbatraneasca mai rapid, sugereaza noile cercetari. Studiul, publicat in aceasta saptamana in Jurnalul American de Sanatate Publica, ajunge la concluzia ca un consum de bauturi carbogazoase indulcite cu zahar duce la imbatranirea prematura a celulor albe din sange. Cercetatorii de…

Citește mai departe
Sucurile carbogazoase îndulcite îmbătrânesc la fel ca fumatul

Un deputat propune interzicerea consumului de bauturi carbogazoase copiilor sub 16 ani

Deputatul PSD Ninel Peia va depune un proiect de lege pentru interzicerea vanzarii bauturilor carbogazoase copiilor sub 16 ani. „Propun interzicerea consumului bauturilor carbogazoase in scoli in principal, interzicerea vanzarii acestui tip de produse pe o raza de 100 de metri fata de orice unitate de invatamant pentru copiii de pana la 16 ani. Daca…

Citește mai departe
La o gradinita din Romania, meniul zilnic pentru copii NU contine niciodata carne. Ce presupune un meniu ovo-lacto vegetarian

La o gradinita din Romania, meniul zilnic pentru copii NU contine niciodata carne. Ce presupune un meniu ovo-lacto vegetarian

Supa de broccoli, nautul sote, salatele sau pastele cu legume nu mai sunt feluri la care cei mici sa faca nazuri. Din ce in ce mai multi parinti vor ca odraslele sa manance sanatos, iar scolile si gradinitele le respecta dorinta. Pentru alcatuirea meniului, sunt consultati medici nutritionisti, care stabilesc cu ce se pot inlocui…

Citește mai departe
Hrana vie pentru s?n?tate. Superalimentul care ajut? rinichii ?i sistemul circulator

Hrana vie pentru sanatate. Superalimentul care ajuta rinichii si sistemul circulator

Aceasta este incadrata in categoria superalimentelor, alaturi de semintele de in, germeni, mei, lucerna, aloe vera, orz verde, patrunjel, alge marine, stevie, floarea-soarelui, alge salbatice verzi-albastre. Quinoa este o planta care face parte din familia cerealelor. Boabele de quinoa sunt niste sfere mici, galbene si turtite, avand un diametru de la aproximativ 1,5 pana la…

Citește mai departe
Nimeni nu s-a n?scut vegetarian…

Nimeni nu s-a nascut vegetarian…

In Germania exista cam sapte milioane de vegetarieni (8-9% din populatie), iar 1,5% sunt vegani (cei care exclud din alimentatie toate produsele animale, inclusiv laptele, ouale si chiar mierea). Nimeni nu s-a nascut vegetarian, iar dieteticienii ne-au invatat ca o alimentatie echilibrata este benefica pentru toate varstele. Sportivii, de exemplu, suprasolicitati fizic si supravegheati dietetic,…

Citește mai departe

Cat de sanatoasa este margarina?

Se poate spune ca margarina este un aliment controversat. Desi trebuia sa inlocuiasca untul, ea a fost criticata inca de la inceput datorita continutului ridicat de grasimi trans, nocive pentru sanatate. Care este adevarul despre margarina? Margarina a fost inventata in 1869 de catre chimistul francez H. Mège Mouriès, care a amestecat grasimi animale, in…

Citește mai departe
Trei sfaturi de nutritie pentru echilibrarea energetica a organismului

Trei sfaturi de nutritie pentru echilibrarea energetica a organismului

Cum ne aducem o buna energie, o buna stare de functionare? Randamentul profesional, starea fizica si emotionala, echilibrul nostru general, toate ne sunt influentate in mod direct de catre nivelul energetic. Fara „energie”, toate se misca in slow motion, fara spor si chef, fara bucuria momentului si actiunilor noastre. Despre asigurarea unui echilibru energetic prin…

Citește mai departe

Atentie la E-urile din alimente!

Salajenii care achizitioneaza produse alimentare sunt sfatuti de specialistii in nutritie sa fie foarte atenti la aditivii alimentari. Potrivit inforor.com lista aditivilor alimentari insotita de bolile pe care le provoaca fiecare aditiv-E, in parte, va fi cenzurata cat mai curand. Pana atunci, insa, consumatorii care vor sa aiba grija de sanatatea lor trebuie sa stie…

Citește mai departe
Efecte uimitoare pentru s?n?tate. Sucul natural care învinge colesterolul ?i te protejeaz? de diabet

Fara suc de fructe la masa! De ce condamna expertii obiceiul parintilor de a da copiilor sucuri naturale?

Nu numai bauturile racoritoare dulci, dar si sucul de fructe natural ar trebui evitat in mare masura, spun specialistii. Si acesta contine cantitati mari de zahar, consumul lui favorizand aparitia diabetului, a obezitatii si a bolilor de inima, iar ideea de a face din fiecare pahar de suc de fructe una dintre „portiile de fructe”…

Citește mai departe
Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita

Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita

Migdalele mentin sanatatea inimii si combat celulita, au relevat sase studii noi efectuate de cercetatorii americani, prezentate la Congresul Societatii americane pentru nutritie din San Diego. Conform celor sase studii ale cercetatorilor americani, migdalele sunt bogate in nutrienti, in grasimi mononesaturate benefice si vitamina E, cu efect protector impotriva razelor ultraviolete si a maladiei Alzheimer,…

Citește mai departe

Burgerii dauneaza mediului in egala masura cu transporturile – expert rus

Burgerii dauneaza mediului inconjurator asemenea energiei sau transporturilor, prelucrarea unei jumatati de kilogram de carne generand emisii poluante egale cu conducerea unei masini pentru cativa kilometri. Un burger de 225 grame necesita tocarea, sararea, piperarea carnii si servirea cu ceapa si ketchup, tot acest proces producand emisii de carbon la fel ca parcurgerea unei distante…

Citește mai departe

Verdeturile sunt o bomba vitaminizanta, cu beneficii excelente pentru sanatate si silueta. Dieta verde, o metoda eficienta de ardere a grasimilor

Leurda, stevia, spanacul, salata verde, urzicile sunt doar cateva dintre verdeturile de sezon cu beneficii extraordinare pentru sanatate, in compozitia acestora regasindu-se o multime de vitamine si minerale, printre care vitaminele A, B2, K si C, sulf, ulei eteric, saruri minerale de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, cupru si adenozina, o substanta care reduce…

Citește mai departe

Cum ne vor ajuta ciupercile sa salvam lumea

Ne pot apara de atacuri cu arme biologice. Pot curata apele si solul de petrol si alte substante chimice periculoase, pot ajuta chiar la decontaminarea solului poluat radioactiv. Sunt sursa unor medicamente cu efecte remarcabile si a mii de potentiale leacuri inca necunoscute, pentru multele boli ale omenirii. Ciupercile – aceste forme de viata stranii…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe

Ioan Popa, Transavia: „Disputa organismelor modificate genetic este doar un conflict de interese economice”

Disputele privind utilizarea sau nu a organismelor modificate genetic(OMG) reprezinta, in fapt, un conflict de interese economice si nu are nicio legatura cu siguranta alimentelor, a spus ieri Ioan Popa, proprietarul celui mai mare producator de carne de pui din tara noastra, Transavia. Potrivit domniei sale, in acest conflict sunt implicati, pe de o parte,…

Citește mai departe

16 octombrie – Ziua mondiala a alimentatiei

Adunarea Generala ONU a decis, in 1980, marcarea Zilei mondiale a alimentatiei, considerand ca ‘alimentatia este o nevoie fundamentala a omului si o conditie necesara supravietuirii si prosperitatii fiintei umane’. Astfel, in fiecare an, la 16 octombrie, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) sarbatoreste Ziua mondiala a alimentatiei, aceasta fiind ziua infiintarii FAO…

Citește mai departe
Agricultura ecologica si sanatatea umana

Agricultura ecologica si sanatatea umana

O nutritie sanatoasa este vitala pentru mentinerea sanatatii si prevenirea bolilor. Alimentele organice, datorita faptului ca sunt de inalta calitate nutritiva, pot juca un rol important in promovarea sanatatii umane. Fructele si legumele cultivate organic, produc substante nutritive din soluri sanatoase, pentruca bolile sunt combatute prin metode ecologice si nu conventionale. Astfel produsele agricole contin…

Citește mai departe