Riscurile consumului de indulcitori artificiali

Despre indulcitorii artificiali s-au scris nenumarate texte, au fost facute studii, insa nelamuriri inca exista. De aceea, vom aduce mai multe lamuriri cu ajutorul medicului specialist. Multe persoane care nu sunt diabetice folosesc indulcitori artificiali in alimentatie, atat in curele de slabire, cat si pentru mentinerea greutatii. La ce riscuri pentru sanatate se expun aceste…

Citește mai departe

Porumbul, bun pentru memorie

Este arhicunoscut mitul ca porumbul ingrasa. Nimic mai fals! In plus, este un adevarat medicament. Specialistul Click!, nutritionist Vera Daghie explica de ce in cartea ei, „Diete personalizate”. Porumbul contine hidrocarburi cu amidon, albumine, un numar impresionant de vitamine (complexul B, in special B1), vitamina E, fier, fosfor, potasiu, cupru, magneziu si zinc. Iata la…

Citește mai departe

Poate carnea la gratar sa cauzeze cancer? Cum recomanda specialistii sa o preparati ca sa nu va puneti sanatatea in pericol

Tipul de carne, perioada de marinare, dar si modul de gatire pot transforma o masa delicioasa intr-o adevarata bomba cu ceas pentru sanatate. Expertii ne sfatuiesc cum sa pregatim friptura pe gratar, ca sa nu ne imbolnavim de una dintre cele mai grave forme de cancer. Cauza de ingrijorare este constituita de doi compusi diferiti…

Citește mai departe
Pre?edintele Societ??ii Române de Diabet: Nu interzice?i copiilor de tot Coca-Cola ?i fast-food, da?i-le mult mai pu?in

Presedintele Societatii Romane de Diabet: Nu interziceti copiilor de tot Coca-Cola si fast-food, dati-le mult mai putin

Consumul zilnic de doi litri de Coca-Cola si alte racoritoare acidulate sau indulcite cu zahar reprezinta un pericol foarte mare, mai ales ca in ultima perioada exista o tendinta de a consuma doar racoritoare cu zahar, iar tocmai de aceea parintii ar trebui sa le permita copiilor doze foarte mici, de maxim 300 de mililitri…

Citește mai departe
De joi, nu urcati pe bicicleta fara buletine

„ONMotion – Fiecare kilometru conteaza”, campanie de promovare a mersului pe bicicleta

Asociatia ViitorPlus si CarpatBike, lanseaza „ONMotion – Fiecare kilometru conteaza”, campanie de promovare a mersului pe bicicleta pentru o viata activa. ONMotion.ro este o campanie nationala prin care comunitatea biciclistilor si nu numai este incurajata sa foloseasca bicicleta cat mai mult (pe aleile din parc, pe sosea, pe poteci de munte, in competitii, ca mijloc…

Citește mai departe
Un calmant utilizat la nivel global cre?te semnificativ riscul unei persoane de a suferi un atac de cord

Excesul de vitamina A, la fel de daunator ca si deficienta

Daca deficienta de vitamina A se face vinovata de probleme dermatologice, respiratorii, sexuale, psihice sau digestive, consumul in exces este la fel de daunator, sustin specialistii de la Institutul de Cercetare a cancerului din New York. Mancarea, cremele, bauturile, suplimentele alimentare care contin vitamina A furnizeaza impreuna doze care impiedica regenerarea celulara si produc chiar…

Citește mai departe

Alimentatie cu hrana vie: limonada detoxifianta, elixir verde si supa

Cea mai noua moda in domeniul alimentatiei e dieta cu hrana vie. Cat mai multe legume, fructe proaspete si uscate, cereale integrale, seminte si lactate crude, in starea lor naturala ne sunt recomandate de expertii in nutritie pentru revitalizarea corpului. Prelegeri despre revitalizarea corpului, resetare pentru reintinerire, insanatosire si longevitate, metode de detoxifiere, demonstratii practice…

Citește mai departe

„Mananca, Misca-te, Traieste” – un eveniment dedicat Zilei Internationale a Diabetului

Sub genericul „Mananca, Misca-te, Traieste”, Asociatia Agartha organizeaza la Iasi, in data de 14 noiembrie, un eveniment. Manifestarile prilejuite cu aceasta ocazie se vor desfasura la Gabriel Center, strada Sf. Lazar, etaj 8, incepand cu ora 18. Evenimentul isi propune sa promoveze in randul publicului iesean un stil de viata sanatos in care un regim…

Citește mai departe
Etichetarea tip semafor a alimentelor: Rosu - pericol pentru sanatate, verde - numai bun de mancat

Alimentele bogate in potasiu, secretul unui corp plin de energie

Alaturi de calciu si sodiu, potasiul este un mineral esential pentrubuna functionare a sistemului nervos, sistemului muscular, a inimiisi a rinichilor. O deficienta de potasiu poate duce la staride confuzie, aritmii ale inimii, si, cateodata, chiar si la crampemusculare. Insa cel mai frecvent semn al lipsei de potasiu esteslabiciunea in tot corpul sau lipsa de energie. Majoritatea oamenilor isi iau o cantitate suficienta de potasiu avand o dieta normala si echilibrata, din care sa nu lipseasca in primul rand fructele si legumele proaspete. Lipsa mineralelor provine, de cele mai multe ori ,din diete exagerate, care se apropie de infometare, sau prin folosirea exagerata a laxativelor care pot da dereglari ale sistemului digestiv, precum diareea. Persoanele care…

Citește mai departe

Sucul de rosii accelereaza semnificativ eliminarea alcoolului de catre ficat

Se pare ca sucul de rosii accelereaza semnificativ eliminarea alcoolului de catre ficat. Cercetatori japonezi de la doua intreprinderi agroalimentare studiaza de cativa ani efectele consumului de fructe si legume asupra metabolismului alcoolului, scrie passionsante.be. Ei au prezentat la un congres al Societatii japoneze de nutritie rezultatele celor mai recente cercetari ale lor. Observatiile sunt…

Citește mai departe

Cereale pentru sanatate

Cerealele au devenit unul principalele subiecte din lumea sanatatii si nutritiei de astazi. Oamenii nu pot intelege cum un aliment pe care familiile lor l-au mancat de atat de mult timp a devenit deodata ceva “rau”, relateaza Wakeup-world.com. Realitatea este ca problemele precum sensibilitatea la gluten, obezitatea si boala celiaca sunt in crestere si legate…

Citește mai departe

Zece pasi pentru adoptarea unei alimentatii echilibrate

Schimbarea obiceiurilor alimentare poate parea un proces dificil, dar beneficiile sunt pe masura: intarirea sistemului imunitar, echilibru emotional, un corp suplu, cresterea performantelor la serviciu, energie si vitalitate. O alimentatie echilibrata reprezinta un factor esential in mentinerea unei stari de sanatate optime. A manca echilibrat inseamna a manca variat, chiar din toate grupele de alimente:…

Citește mai departe

Pledoarie pentru consumul de lapte

Principalele beneficii ale laptelui asupra sanatatii reprezinta obiectivul campaniei ‘Da, lapte!’, relansata in Romania, tara noastra situandu-se printre ultimele trei state europene in privinta consumului de lapte pe locuitor, transmite Agerpres (9 iulie). „In editia din acest an a campaniei ne reamintim ca acest aliment complet face parte in mod natural din viata noastra, de…

Citește mai departe
Berea, singura b?utur? bogat? în Vitamina B

Studiu Harvard: Berea poate contribui la prevenirea aparitiei pietrelor la rinichi

Berea poate contribui la prevenirea aparitiei pietrelor la rinichi, consumul moderat reducand cu pana la 21% riscul aparitiei calculilor renali, potrivit unui studiu realizat de catre Departamentul de Nutritie al Scolii Publice de Sanatate Harvard. Potrivit studiului, citat de reprezentantii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, barbatii care consuma bere in cantitati moderate…

Citește mai departe

Tocaturile, carnea de vita, cea de porc si legumele gatite prea mult pot cauza boli maligne

Tocaturile, carnea de vita, cea de porc si legumele gatite prea mult pot cauza boli maligne. Si arderea lor este extrem de nociva. Mancarurile prajite sau arse ar trebui sa fie excluse in totalitate din ali­men­tatie, din cauza efectelor nocive pe care le au pe termen lung. „Grasimile preparate termic produc diversi compusi toxici, considerati…

Citește mai departe
Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015

Daca va este teama de alimentele pline de pesticide si E-uri, le puteti incerca pe cele eco sau cumparati de la tarani

Daca va este teama de alimentele pline de pesticide si E-uri, le puteti incerca pe cele eco, din supermarketuri. O alta varianta pot fi achizitiile directe de la tarani, in baza unor comenzi ferme. Medicii sunt de acord la unison ca alimentele naturale sunt cele mai sanatoase: carne de gaina din curtea bunicii, hranita cu…

Citește mai departe

Conopida

Pentru calitatile nutritionale si pentru gustul ei placut, conopida, o leguma din familia cruciferelor, este cultivata intens din Asia Mica si pana-n America, in Africa, dar si in Australia. Din secolul al XVI-lea, valoroasa leguma s-a raspandit si in tarile europene. Nutritionistii europeni recomanda consumul conopidei in stare cruda sau fiarta in abur, pentru a…

Citește mai departe

Padurea Copiilor a prins viata!

Alergatorii ViitorPlus din cadrul Raiffeisen Bucharest International Marathon au strans fonduri pentru plantarea primilor 7.500 de puieti din Padurea Copiilor Intre 7-9 octombrie 2011, ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila a fost prezenta la cea de-a patra editie a Maratonului International al Bucurestiului, fiind pentru al III-lea an consecutiv cauza de mediu a evenimentului sportiv….

Citește mai departe

Carnea procesata dauneaza grav sanatatii

Conform unui studiu al Institutului American de Cercetare a Cancerului, carnea procesata din hot dog este la fel de daunatoare precum fumatul, in sensul ca si aceasta poate provoca anumite forme de cancer. Carnea procesata este conservata prin adaugarea unor substante chimice, precum nitratii si nitritii, care la nivelul organismului cresc potentialul cancerigen. Consumul de…

Citește mai departe
Suprataxare pentru produsele alimentare nesanatoase

Suprataxare pentru produsele alimentare nesanatoase

Prof. dr. Nicolae Hancu, presedintele onorific al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, impreuna cu deputatii Mircia Giurgiu si Petru Calian, va elabora un program national pentru reducerea consumului de alimente nesanatoase. Initiativa vizeaza noi marcaje pentru produsele alimentare nesanatoase, precum si masuri legislative de suprataxa. Hancu a precizat ca importanta introducerii acestor…

Citește mai departe

    Se cauta un traseu prin padure pentru biciclisti

    De la 1 iulie pana la 30 noiembrie, Fundatia „Compartir” deruleaza proiectul „In cautarea unei aventuri sanatoase”, cofinantat de Comunitatea Europeana, in cadrul Programului „Tineret in Actiune, Initiative ale Tinerilor”. In acest context, voluntarii vor cauta la propriu, prin padure, un drum numai bun pentru cursele cu biciclete, pe ruta Draganu-Bascov-Pitesti. In acest scop se…

    Citește mai departe

    Nou studiu: Consumul de sare NU mai dauneaza sanatatii

    O noua descoperire a cercetatorilor britanici sustine ipoteza ca reducerea consumului de sare nu conduce la scaderea riscului afectiunilor cardiace, informeaza Reuters. Daca pana acum consumatorii au fost avertizati, in repetate randuri, sa reduca consumul de sare, noi cercetari nu gasesc alimentul ca fiind vinovatul principal de afectiunile cardiace. Un studiu publicat de Biblioteca Cochrane…

    Citește mai departe