Carnea procesata dauneaza grav sanatatii

Carnea procesata dauneaza grav sanatatii

Conform unui studiu al Institutului American de Cercetare a Cancerului, carnea procesata din hot dog este la fel de daunatoare precum fumatul, in sensul ca si aceasta poate provoca anumite forme de cancer.

Carnea procesata este conservata prin adaugarea unor substante chimice, precum nitratii si nitritii, care la nivelul organismului cresc potentialul cancerigen. Consumul de hot dog, carnati si alte produse alimentare ce contin carne procesata creste riscul de aparitie a cancerului pancreatic, conform medicilor americani care au realizat cercetarea.

Cel mai toxic nitrit ce se regaseste in carnea procesata este nitritul de sodiu. Pana acum s-a demonstrat ca acest conservant produce leucemie si tumori cerebrale in randul copiilor. Insa noile studii demonstreaza ca poate produce si cancer, in egala masura ca si tigarile.

Susan Levin, directoarea Departamentului de nutritie al Comitetului pentru Medicina Responsabila din America, sustine ca hot dog-ul, la fel ca si tigarile, ar trebui sa fie comercializat cu mesaje de avertizare pentru constientizarea cetatenilor referitor la riscul consumarii acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *