Tabara pentru copiii supraponderali, in statiunea Straja

0
341
Elevii de la Şcoala Gimnazială Ciocăneşti au devenit „gardienii naturii” de când s-au înscris în proiectul „Patrula Eco”
Tabara pentru copiii supraponderali, in statiunea Straja

O tabara dedicata special copiilor supraponderali se desfasoara, in aceste zile, in statiunea montana Straja, din Valea Jiului, specialisti in nutritie si sport stabilind un program special pentru participanti, astfel incat acestia sa piarda din greutate prin miscare si joaca, dar si sa se obisnuiasca cu un alt regim de viata, mult mai sanatos.
„Avem un grup format din 16 copii, cu varsta cuprinsa intre 9 si 15 ani, veniti din mai multe orase ale tarii. Daca acasa copiii sunt sedentari, isi petrec o mare parte din timp in fata calculatorului si nu fac miscare, aici noi ne straduim sa le deschidem pasiunea pentru sport si pentru un regim alimentar sanatos“, a declarat ,pentru Agerpres, Angela Huda, administratorul taberei de sanatate pentru copiii supraponderali.­
Programul de activitati al taberei si-a aratat deja primele rezultate, dupa numai o saptamana petrecuta in noul stil de viata copiii pierzand in greutate intre doua si patru kilograme. Progrese sunt asteptate si in urmatoarea perioada, datorita faptului ca toti copiii inclusi in program sunt acum mult mai motivati sa slabeasca, vazand rezultatele pozitive la care au ajuns intr-un timp relativ scurt.
„Timpul alocat pentru miscarea fizica este normal pentru copiii de varsta lor. Ca program, in principal, dupa micul dejun, copiii participa la o lectie de educatie fizica, la jocuri si alte activitati de relaxare, prin miscare. Imediat dupa pranz a fost stabilit un program de odihna, in care copiii se pot juca chiar si pe calculator, iar apoi sunt provocati la diverse jocuri sportive, cum ar fi fotbalul, baschetul sau la o iesire in parcul de aventura. Dupa cina se continua cu seri tematice de carnaval, karaoke, glume, punerea in valoare a talentelor proprii“, a explicat administratorul taberei.
In programul taberei au mai fost incluse zile in care copiii fac drumetii mai lungi prin Retezat sau merg la strandul din Lupeni, toate aceste activitati fiind mari consumatoare de calorii.
Tabara se va incheia pe 22 august si este singura care functioneaza in acest an. Organizatorii de la Cabana Platoul Soarelui spun insa ca vor continua astfel de actiuni si anul viitor, dat fiind interesul crescut de care s-a bucurat aceasta tabara de sanatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.