Bicicleta din carton

0
390
Bicicleta din carton
Bicicleta din carton

Inventatorul israelian Izhar Gafni a realizat recent o inventie unica: o bicicleta de carton. Se pare ca Gafini a inceput sa lucreze la bicicleta neconventionala dupa ce a aflat despre un om care a construit o canoe din carton, care, in mod surprinzator, rezista in apa.

„M-am dus acasa si m-a cam tulburat. Canoea asta facuta din carton imi statea pe creier. Si brusc mi-a picat fisa; „De ce sa nu fac o bicicleta din carton?” a spus Gafini intr-un scurt documentar realizat de Giora Kariv, conform YNetNews.

Trei ingineri israelieni i-au spus ca este imposibil, dar el nu s-a lasat batut si cu sprijinul sotiei s-a apucat de treaba. In urma unor cercetari de lunga durata despre utilizarile cartonului, a aflat ca, aplicand principiile origami-ului japonez, putea creste capacitatea de a duce greutate a cartonului de aproape trei ori.

Dupa mai multe prototipuri, a reusit sa creeze un cadru care nu numai ca era rezistent la apa, dar si capabil sa duca biciclisti de pana la 220 de kilograme.

Kariv prezice ca inventia va revolutiona lumea bicicletelor, si va fi importanta in special pentru c”opiii din Africa, nevoiti sa mearga pe jos pana la scoala zeci de kilometri in fiecare zi.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.