Fundatia Vier Pfoten impotriva vanzarii animalelor in spatii publice

0
463
Fundatia VIER PFOTEN impotriva vanzarii animalelor in spatii publice
Fundatia VIER PFOTEN impotriva vanzarii animalelor in spatii publice

Cu ocazia Targului de animale PET EXPO, care va avea loc in acest week-end, in Capitala, Fundatia VIER PFOTEN recomanda cetatenilor sa aleaga varianta adoptiilor si sa nu cumpere animale expuse in spatii publice, precum targurile sau pet-shop-urile.

Comertul cu animale de companie a inflorit in Romania, in ultimii ani. Din nefericire, expunerea animalelor in expozitii sau pet-shop-uri incurajeaza decizii emotionale ale cumparatorilor, care achizitioneaza animalul si, in multe cazuri, il abandoneaza atunci cand responsabilitatea intretinerii lui devine prea mare.

Totodata, in locurile de vanzare normele de bunastare a animalelor sunt incalcate de cele mai multe ori. Animalele sunt supuse unui stres enorm, uneori pentru lungi perioade de timp, iar comerciantii ignora de multe ori conditiile de bunastare prevazute de lege, respectiv spatiu suficient de miscare, o temperatura adecvata, hrana, apa si, mai ales in cazul cainilor, posibilitatea de a fi scosi in aer liber. Fundatia VIER PFOTEN propune, ca alternativa, organizarea unor targuri de adoptii, menite sa imbunatateasca soarta miilor de animale abandonate din Romania.

„Cele mai multe animale de companie pe care le vedem expuse in pet-shop-uri sunt cainii si pisicile. Aceasta in conditiile in care, pe strazile si in adaposturile din Romania, zeci de mii de caini si pisici abandonate isi cauta stapan. Noi credem ca adoptia, si nu cumpararea lor din magazine si targuri, este cea mai umana optiune”, a declarat Veronica Tulpan, coordonator de programe nationale la VIER PFOTEN Romania.

Persoanele care doresc sa aduca acasa un animal de companie trebuie sa constientizeze ca animalele sunt fiinte cu nevoi specifice, a caror existenta depinde in mod direct de om. Integrarea unui animal in viata fiecaruia este un angajament pe termen lung, care nu poate fi luat sub imperiul impulsului de moment, intr-un loc public. Animalul nu este un obiect pe care-l putem neglija sau abandona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.