De ce poate provoca rujul cancer

0
377
De ce poate provoca rujul cancer
De ce poate provoca rujul cancer

Triclosan este compusul chimic antibacterian si antifungic care poate provoca probleme cardiace.

Substanta antibacteriana este folosita la producerea rujurilor, a pastei de dinti sau a produselor pentru curatarea fetei care poate incetini procesul prin care muschii si inima primesc semnale de la creier, explica cercetatorii de la Universitate din California.

Acestia au realizat un studiu, in urma caruia au constatat ca expunerea pentru o durata de 20 de minute la aceasta substanta poate reduce activitatea cardiaca cu 25%.

Triclosan poate cauza si probleme de fertilitate sau ale tiroidei, ramane pentru mai mult timp timp in organism si poate ajunge la organe.

„Pentru o persoana sanatoasa, o reducere cu 10% a activitatii cardiace nu produce efecte sesizabile, dar pentru cineva care are deja probleme cu inima triclosanul ar putea avea un impact grav”, explica specialistii.

Substanta pare sa intrerupa fluxul ionilor de calciu, responsabili de transmiterea semnalelor de la creier catre muschi.

Prezenta triclosanului in produsele cosmetice este admisa de legislatia Uniunii Europene, intr-o cantitate de pana la 0,3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.