Alternative la testarea pe animale

In timpul unei intalniri guvernamentale legate de obtinerea fondurilor pentru cercetari, fostul director al Institutului pentru Sanatate din SUA, Dr. Elias Zerhouni, a recunoscut inutilitatea testarii animalelor in beneficiul oamenilor: “Ne-am indepartat de la studierea afectiunilor umane facand teste pe animale. Problema e ca aceasta n-a functionat si e momentul sa nu ne mai ascundem….

Citește mai departe

Prea multe substante cu risc in produsele cosmetice pentru copii

Marea majoritate a produselor cosmetice utilizate in Franta ca articole de toaleta pentru copii contin substante cu un „risc ridicat”, a avertizat organizatia neguvernamentala Women in Europe for a Common Future (WECF) intr-un studiu publicat luni, informeaza pe site-ul sau ziarul Le Monde. Asociatia, care se bazeaza pe o retea formata din 150 de organizatii…

Citește mai departe

59 la suta dintre tipurile de pasta de dinti sunt daunatoare pentru copii

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania lanseaza Campania nationala de informare si constientizare a consumatorilor intitulata „S.O.S. – produsele cosmetice si de ingrijire personala”. In perioada 15 ianuarie – 22 ianuarie 2016 au fost achizitionate din marile structuri comerciale, farmacii si magazine naturiste 51 tipuri de pasta de dinti pentru bebelusi/copii, in vederea analizarii etichetei…

Citește mai departe

O pastila cu extract de rosii stopeaza imbatranirea pielii cauzata de razele solare

O pastila cu extract de rosii are capacitatea de a incetini procesul de imbatranire a pielii, care este de obicei accelerat de actiunea razelor solare, afirma oamenii de stiinta germani, informeaza dailymail.co.uk. Din cauza valurilor de caldura tot mai frecvente, multi oameni au folosit creme antisolare in vara acestui an. Cu toate acestea, cercetatorii afirma…

Citește mai departe
Sănătate: Efectele roşiilor asupra pielii

Sanatate: Efectele rosiilor asupra pielii

Rosiile au o importanta deosebita pentru protectia pielii, mai ales impotriva soarelui puternic din timpul verii. Rosiile au proprietati antibacteriene, antiinflamatorii, vitaminizante si mineralizante, reprezentand o sursa importanta de vitaminele B, C si PP, de antioxidanti, licopen, calciu, potasiu, magneziu, fier, fosfor si acizi organici. Ele au efect benefic asupra pielii, pe care o tonifica…

Citește mai departe
Beneficiile neașteptate ale păpădiei pentru sănătate

Beneficiile neasteptate ale papadiei pentru sanatate

Papadia este o planta de sezon spre care nutritionistii indruma pentru culoarea ei, galben-placuta, dar, mai ales, pentru excelentele calitati alimentare. Ficatul functioneaza mai bine daca apelam la frunzele de papadie, afirma specialistii din intreaga lume. Papadia ar trebui apreciata mai mult, atrag atentia nutritonistii romani! Organismul are nevoie de mai mult fier primavara, iar…

Citește mai departe
Ideea ta creativă despre cum poți salva natura te poate trimite in Marea Britanie

Gravidele care se expun chimicalelor, prezente inclusiv in oja si ruj, aduc pe lume copii cu un IQ mai mic

Expunerea in timpul sarcinii la un nivel ridicat de ftalati se asociaza cu un coeficient de inteligenta mai mic al copiilor. Concluzia ingrijoratoare apare intr-un studiu american publicat recent in revista Plos One. Ftalatii sunt compusi chimici utilizati in aproape toate produsele din plastic, de la ramele pentru ferestere la ambalaje, dar si in foarte…

Citește mai departe
L?mâia este de 10.000 de ori mai puternic? decât chimioterapia

Lamaia este de 10.000 de ori mai puternica decat chimioterapia

Specialisti de seama sustin ca romanii cunosteau lamaiul. Vechii egipteni considerau consumul de lamai sau bauturile pe baza de lamaie protector impotriva diverselor otravuri. Studiile recente au confirmat convingerea lor. In India, lamaia (fructul) este folosita in toata medicina traditionala. Lamaiul (Citrus limon) este un arbust din familia Rutaceae, nativ din Asia, considerat vesnic verde….

Citește mai departe
Super-fructul care înt?re?te inima. Previne cancerul si este afrodisiac

Super-fructul care intareste inima. Previne cancerul si este afrodisiac

Acest fruct bogat in antioxidanti este cunoscut de secole pentru proprietatile sale de vindecare, stimulare a sistemului imunitar si energizare. Fructul de acai este unul dintre cele mai sanatoase fructe oferite de natura. Beneficiile fructului de acai Acai este o planta indigena gasita cel mai frecvent in padurile amazoniene. Acest fruct bogat in antioxidanti este…

Citește mai departe
Cum ne poate imbolnavi expunerea la aluminiu, intalnit pretutindeni

Cum ne poate imbolnavi expunerea la aluminiu, intalnit pretutindeni

Prezent in multe dintre produsele care ne inconjoara, incepand de la cosmetice si pana la ambalajele alimentare, aluminiul se poate acumula in creier, favorizand aparitia bolii Alzheimer, avertizeaza un expert britanic. Intoxicatia cu aluminiu ar putea alimenta boala Alzheimer, informeaza The Telegraph. Avertizarea a fost facuta de profesorul Christopher Exley de la Universitatea Keele, Marea…

Citește mai departe

Expozitia Internationala de produse ecologice si naturale Sana 2014

Expozitia Internationala de produse organice si naturale „Sana” isi va deschide portile la Bologna, Italia, pe 6 septembrie si va dura pana pe 9 septembrie 2014. Organizata de BolognaFiere in colaborare cu FederBio si sustinut de IFOAM, Sana este expozitia cea mai mare din Italia dedicata alimentelor ecologice certificate, produselor pe baza de plante si…

Citește mai departe
Care sunt semnificațile poftelor alimentare

Chimicalele din alimentatie si cosmetice ne fac vulnerabili la alergii, avertizeaza medicii

Incalzirea vremii si aparitia florilor de salcie sau a papadiilor sunt principalii factori care declanseaza alergiile de primavara. Printre primele simptome resimtite de catre persoanele alergice se numara tusea seaca, stranuturile sau conjunctivita aparuta peste noapte. Medicii baimareni arata ca in ultimii ani se confrunta cu o crestere a numarului de cazuri de persoane alergice,…

Citește mai departe
Spectacolul ecologic Love Natural Love Organic

Bio Romania Market – Daca este bun pentru natura, este bun si pentru tine!

In toate campaniile de promovare a produselor bio sunt etalate beneficiile lor pentru consumatorii finali, insa mai putin se vorbeste despre beneficiile naturii. In acest articol vom aborda ambele aspecte, tratate egal de Asociatia Bio Romania si implicit de Bio Romania Market. Agricultura ecologica este mult mai valoroasa pentru mediu, in primul rand pentru ca…

Citește mai departe

10 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a deveni vegan

Trecerea la dieta care exclude toate produsele de origine animala se face treptat. Nu le inlocui cu fast-food, dulciuri si alimente nesanatoase! Dieta vegana presupune eliminarea produselor de origine animala, adica oua, carne si lactate. De asemenea, multe dintre persoanele care urmeaza aceasta dieta au decis sa nu mai poarte articole de imbracaminte/incaltaminte din piele…

Citește mai departe
500 de locuitori din Sînmartin au protestat fa?? de explorarea gazelor de ?ist în zon?

Interviu despre pericolele gazelor de sist cu profesorul Nicolae Anastasiu, membru corespondent al Academiei Romane

Profesorul Nicolae Anastasiu, membru corespondent al Academiei Romane, cadru didactic la Facultatea de Geologie a Universitatii Bucuresti, a vorbit, intr-un interviu acordat Ziare.com, despre toate potentialele pericole ale exploatarii gazelor de sist, concluzionand ca aceasta activitate e una sigura si cu mai putin potential de afectare a mediului decat industrii conventionale precum industria petrolifera sau…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe

Proprietatile curative ale dovleacului

  Dovleacul, dincolo de gustul minunat si de aroma miresmata pe care le are, poate oferi organismului nostru numeroase beneficii nutritionale. Coaja groasa si de culoare galben-portocalie este principalul indiciu al cantitatii mari de antioxidanti si beta-caroten pe care le contine. Dovleacul a inceput sa fie folosit inca de acum cateva milenii drept remediu impotriva…

Citește mai departe
Expozitia “Insectele –hrana si medicament”, la Muzeul de Stiintele Naturii

Expozitia “Insectele –hrana si medicament”, la Muzeul de Stiintele Naturii din Suceava

Muzeul de Stiintele Naturii va gazdui, in perioada 27 august-27 septembrie, expozitia “Insectele –hrana si medicament”. “Insectele reprezinta sursa de hrana pentru plante carnivore, alte insecte, pasari, animale si chiar pentru om iar in ultimul timp s-au descoperit medicamente, cosmetice cu substante biologic active din tesuturile insectelor. Expozitia prezinta diverse insecte, pasari, mamifere din patrimoniul…

Citește mai departe

Targul mintilor deschise, V for VERDE

Pe 28 – 29 septembrie 2013 intre orele 11:00 si 20:00, a doua editie V for VERDE transforma pentru doua zile Casa Universitarilor (strada Dionisie Lupu, nr 46) in locul de intalnire al comunitatii sufletelor verzi. Targul mintilor deschise e manifestul oamenilor care stiu sa se bucure de viata in ciuda orasului gri, deadline-urilor si traficului. V…

Citește mai departe
Germania: cultivatorii nu tin pasul cu cererea de produse ecologice

Un singur magazin specializat in produse ecologice in Republica Moldova. Responsabilii din agricultura spun ca fac ce pot

In timp ce in Europa produsele ecologice sunt tot mai cautate, in Moldova putini au curajul sa lanseze astfel de afaceri. Responsabili de la Ministerul Agriculturii spun ca incearca sa promoveze cum pot produsele ecologice. Singurul magazin specializat pe produse bio din tara s-a deschis acum doua luni. „Cumpara de toate, suplimente alimentare. Mai ales…

Citește mai departe
Un calmant utilizat la nivel global cre?te semnificativ riscul unei persoane de a suferi un atac de cord

Excesul de vitamina A, la fel de daunator ca si deficienta

Daca deficienta de vitamina A se face vinovata de probleme dermatologice, respiratorii, sexuale, psihice sau digestive, consumul in exces este la fel de daunator, sustin specialistii de la Institutul de Cercetare a cancerului din New York. Mancarea, cremele, bauturile, suplimentele alimentare care contin vitamina A furnizeaza impreuna doze care impiedica regenerarea celulara si produc chiar…

Citește mai departe
Guvernul României a aprobat Memorandumul de cooperare dintre România ?i Muntenegru, în domeniul protec?iei mediului

Rovana Plumb isi continua mandatul de ministru al Mediului in cabinetul Ponta II

Rovana Plumb a fost propusa miercuri de premierul desemnat Victor Ponta pentru functia de ministru al Mediului in noul guvern. Rovana Plumb s-a nascut la 22 iunie 1960, in Bucuresti. Este licentiata a Facultatii Utilaje si Ingineria Produselor Chimice (1984), doctor in domeniul Managementul sistemelor industriale la Universitatea Politehnica Bucuresti (2004). A efectuat cursuri postuniversitare…

Citește mai departe