Un singur magazin specializat in produse ecologice in Republica Moldova. Responsabilii din agricultura spun ca fac ce pot

Un singur magazin specializat in produse ecologice in Moldova. Responsabilii din agricultura spun ca fac ce pot
Un singur magazin specializat in produse ecologice in Moldova. Responsabilii din agricultura spun ca fac ce pot

In timp ce in Europa produsele ecologice sunt tot mai cautate, in Moldova putini au curajul sa lanseze astfel de afaceri. Responsabili de la Ministerul Agriculturii spun ca incearca sa promoveze cum pot produsele ecologice.

Singurul magazin specializat pe produse bio din tara s-a deschis acum doua luni. „Cumpara de toate, suplimente alimentare. Mai ales oamenii care calatoresc peste hotarele tarii stiu foarte bine aceste produse si cumpara atat produse alimentare, cat si suplimente, si cosmetice la fel”, a mentionat Marcela Badia, directorul magazinului.

Multi moldoveni spun ca au auzit despre produsele ecologice, dar nu prea au incredere in calitatea lor. Iata ce au declarat oamenii:

„Am dori sa le cumparam, dar sa stim ca ele sunt cu adevarat ecologice. Insa nu suntem siguri de acest lucru.”

„Permanent cumparam produse bio si permanent le folosim in alimentatie.”

Totodata, medicii afirma ca putine dintre produsele prezente pe piata pot fi numite ecologice.

„In Republica Moldova mananca bio cei care cultiva in casa si nu folosesc aditive. Referitor la fructe si legume, mananca bio cei care cresc in gradina proprie si nu folosesc substante toxice, ingrasaminte sau substante pentru a nimic pesticide”, a remarcat Angela Peltec, medic gastro-intestinolog.

Reprezentantii Ministerului Agriculturii recunosc faptul ca Moldova este codasa la acest capitol.

„Am intreprins mai multe activitati privind deschiderea locurilor special amenajate in supermarkete, unde se vand produsele vegetale certificate ecologic. Si anul acesta continuam sa organizam o piata-expozitie de produse traditionale si ecologice”, a comunicat Iurie Senic, sef directie Ministerul Agriculturii.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, in Moldova sunt peste 60 de producatori care detin certificate ce demonstreaza ca marfa este ecologica.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente