„ONMotion – Fiecare kilometru conteaza”, campanie de promovare a mersului pe bicicleta

„ONMotion - Fiecare kilometru conteaza”, campanie de promovare a mersului pe bicicleta
„ONMotion – Fiecare kilometru conteaza”, campanie de promovare a mersului pe bicicleta

Asociatia ViitorPlus si CarpatBike, lanseaza „ONMotion – Fiecare kilometru conteaza”, campanie de promovare a mersului pe bicicleta pentru o viata activa.

ONMotion.ro este o campanie nationala prin care comunitatea biciclistilor si nu numai este incurajata sa foloseasca bicicleta cat mai mult (pe aleile din parc, pe sosea, pe poteci de munte, in competitii, ca mijloc de transport in oras si, de ce nu, pe bicicleta stationara). Campania este gandita ca un joc ce se va desfasura in perioada 1 aprilie – 31 octombrie 2013. Participantii isi vor introduce kilometrii parcursi pe bicicleta, asemeni unui jurnal. In mod automat platforma va genera rezultatele generate de biciclist: caloriile arse, economiile de combustibil si kilogramele de CO2 a caror emisie in atmosfera a fost evitata prin folosirea unui mijloc de transport nepoluant.

Pe langa componenta de joc, pe siteul campaniei ONMOtion.ro, vizitatorii vor gasi si o sectiune de informatii utile pentru orice biciclist: sfaturi utile, evenimente la care pot participa, recomandari de trasee, echipament, nutritie si metode de antrenament.

ONMotion se adreseaza companiilor, institutiilor sau organizatiilor care vor sa-si motiveze angajatii sa aiba un stil de viata activ, benefic sanatatii, dar si naturii. Angajatii, participanti la aceasta campanie, primesc la inscriere un pachet format dintr-un ciclocomputer si tricoul oficial, la care se vor adauga reduceri in magazinele partenere, precum si premii la sfarsitul campaniei. Cei care vor parcurge minim 200 km vor participa automat la o tombola. Lista companiilor participante se regaseste pe site.

“Nevoia unui astfel de proiect este demonstrata de numarul mare de persoane ce sufera de afectiuni asociate cu sedentarismul precum supraponderalitatea sau afectiunile cardiace, care in timp vor genera un real pericol de suprasolicitare a sistemului sanitar. Initiativa se modeleaza excelent pe cateva directive ale Comisiei si Parlamentului European in domeniul sanatatii si dezvoltarii infrastructurii de biciclete.” spune Ionut Maftei, unul dintre coordonatorii proiectului.

Inscrierea in joc se poate face pe toata perioada de derulare a campaniei. Printre companiile care au spus deja DA campaniei, se numara: Provident Financial Romania, Amway Romania, Ensight Management Consulting, Libra Bank, magazinele de biciclete Mos Ion Roata, La Vita e Velo precum si alti parteneri: FreeRider.ro, BikeTime, Asociatia Shareyes, Asociatia de Ecoturism din Romania, Dordeduca.ro, Asociatia Geocaching Romania. Pentru cei care isi doresc sa-si atraga compania in acest program, pe website-ul campaniei exista formularul de inregistrare prin care isi pot manifesta interesul. Daca vrei sa cresti sansele ca angajatorul tau sa spuna da, incurajeaza-ti si colegii sa completeze acest formular, iar organizatorii vor contacta compania pentru atragerea ei in program.

***

Despre ViitorPlus – Asociatia pentru dezvoltare durabila – este o organizatie nonprofit care deruleaza proiecte de impadurire, reciclare, educatie si constientizare, productie de confectii din textile naturale, constructie de colectoare solare si dotarea unor obiective sociale cu sisteme de incalzire a apei menajare ce utilizeaza energia soarelui, proiecte ce contribuie la solutionarea unor probleme sociale si de mediu in diferite zone ale tarii precum Bucuresti, Constanta, Calarasi, Prahova, Ilfov, Salaj si Teleorman. Printre cele mai cunoscute proiecte ale organizatiei, care au primit premii in cadrul mai multor editii ale „Galei Societatii Civile”, se numara: „Adopta un copac!”, „Atelierul de panza”, „Recicleta” si „Valea Teleajenului Ecomunitatea ta!”.

www.viitorplus.ro

Despre CarpatBike – CarpatBike este o organizatie fondata in 2007, care propune actiuni si promoveaza activitatile de cicloturism si ecoturism in Romania. Obiectivul acesteia este promovarea conceptului de “vacante pe bicicleta” – tururi cicloturistice culturale, istorice si recreative deopotriva, pe parcursul a cateva zile, in diverse regiuni din Romania. Dorinta echipei ‘Carpat Bike’ este de a le oferi turistilor un mod placut, interesant si sanatos de petrecere a vacantelor in Romania, de a cunoaste diverse regiuni culturale din Romania in zone de campie, deal sau munte, pe vreme frumoasa sau mofturoasa, pe drumuri cunoscute si scurtaturi mai putin cunoscute. Carpat Bike se implica in dezvoltarea infrastructurii (trasee cicloturistice) in promovarea cicloturismului prin materiale profesionale (harti, trasee, programe), in colaborarea cu alte organizatii de profil sau institutii europene. Mai multe informatii si date puteti gasi pe site-ul www.carpatbike.ro.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente